Landmand Bjerke Jensen skal nu udskifte taget på sin staldbygning på Møn. (Artivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dømt til at udskifte sit tag: 'Jeg anker'

23. maj, 13:50
Det er en forkert farve på et tag, der er årsagen til, at landmanden Bjerke Jensen nu er blevet dømt til at udskifte taget på en staldbygning.

På Møn udspiller der sig lige nu en kontrovers. Landmanden Bjerke Jensen, der er Møns største svineproducent, er nemlig blevet dømt til at udskifte taget på sin svinestald.

Årsagen er, at den ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnet har en ikke-tilladt farve - grå. Derfor skal taget nu udskiftes til et i mørkebrunt eller sort, lyder dommen fra retten i Nykøbing Falster. Det skriver Sjællandske.

Den afgørelse er landmanden dog ikke enig i. I sin tid fik han nemlig tilladelse til at bygge staldbygningen med gråt tag, hvorfor han betragter sig som værende i 'god tro'.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har dog efterfølgende underkendt kommunens tilladelse, hvilket er årsagen til dommen.

Men ifølge Bjerke Jensen må kommunen nu være med til at betale omkostningerne forbundet med dommen og den efterfølgende udskiftning af taget.

- Så må kommunen komme på banen. Så må den være med til at betale, siger Bjerke Jensen til TV 2 ØST.

Han forklarer til mediet, at det lige så meget er en principsag som et økonomisk spørgsmål. Kommunen køber dog ikke den forklaring.

- Jeg kan godt forstå, han er ærgerlig (..) Men jeg kan ikke forholde mig til et eventuelt erstatningskrav på nuværende tidspunkt, siger Else-Marie Langballe Sørensen, der er formand for Udvalget for Klima og Miljø i Vordingborg Kommune, til TV 2 ØST.

Landmanden har nu indtil den 30. september til at få malet taget eller få lagt nye tagsten. Gør han ikke det, vil han skulle betale tvangsbøder på 2500 kroner per måned, oplyser Bente Huus Larsen, der er senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske.