Dødsbilist husker intet om trafikdrab

15. aug 2008
En 25årig mand ville i dag i retten i Århus ikke afvise, at han havde kørt den 15årige skoleelev Mark Hansen ihjel.

En 25-årig mand sad i dag for retten i Århus, sigtet for uagtsomt manddrab og legemesbeskadigelse.

31. oktober sidste år blev den 15-årige Mark Hansen dræbt, da han kørte med sin knallertkøreskole, mens en kammerat blev kvæstet. Den sigtede var anklaget for at have stjålet bilen, kørt uden kørekort, kørt spiritus- og narkopåvirket, kørt over for rødt, kørt 118 kilometer i timen, hvor han måtte køre 70, flygtet fra gerningsstedet og endelig modsat sig anholdelse. Men han kunne hverken huske det ene eller det andet. Han nægtede ikke, at det var sket. Men han havde intet i sin hukommelse af det.

Hårdeste straf

Anklageren læste 17 anklager op mod ham, men det var først direkte adspurgt, om det kunne passe, at han havde påkørt Mark, at han svarede:

»Ja«.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Mark Hansens mor, Pia Hansen, har gennem hele forløbet arbejdet for, at den 25-årige skal straffes maksimalt for sin forbrydelse. Hun har både kontaktet justitsministeren og Folketingets retsudvalg i sit forsøg på at få domstolene til at bruge den straframme, som Folketinget har fastsat.

»Der er ingen, der bliver straffet hårdere end to år og seks måneder for trafikdrab, selvom strafferammen går til otte år. Jeg kan ikke se nogen formildende omstændigheder i denne sag, så jeg synes, han skal have den hårdeste straf,« siger hun.

Afgørelsen i dag blev, at anklageren skal tale med statsadvokaten om , hvorvidt sagen skal køres som en tilståelsessag, eller om den skal for retten foran et nævningeting, hvor der skal føres vidner.

Det er på grund af den sigtedes meget dårlige hukommelse, at sagen muligvis skal føres med vdner. Der ligger en afgørelse klar i næste uge.

faktaboks