Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DMI advarer: - Vejret er en tikkende bombe i dag

27. jun, 07:56
Lummervarm lørdag ender med skybrud og torden, lyder det i en varsling fra DMI.

Der er lagt i ovnen til en lummer lørdag, der også bliver til en skiftedag med koldere luft på vej fra vest.

LÆS OGSÅ: Advarer om svindel: - Vi ser det hvert eneste år

Sådan lyder det fra DMI, der advarer om, at vejrskiftet ikke kommer til at gå stille for sig, da lørdagen ventes at byde på adskillige regn og tordenbyger.

- Varme kombineret med en høj luftfugtighed er det rene benzin på bålet, når det kommer til kraftige regn- og tordenbyger. Lørdag står den på både masser af varme og høj luftfugtighed, og allerede fra om formiddagen kan de første regn- og tordenbyger vise sig, især i den centrale og østlige del af landet, lyder det fra meteorolog Lars Henriksen i en varsling på DMI's hjemmeside.

Her advarer han om, at der kan komme skybrud i løbet af lørdagen.

- Bygerne bevæger sig ikke så hurtigt og kan derfor give ret stor mængder regn over kort tid der hvor de rammer, og skybrud (mere end 15mm regn på 30 minutter) kan ikke udelukkes!

DMI oplyser, at det senere på dagen også kan gå heftigt for sig længere vestpå, når et mere udbredt område med kraftige regn- og tordenbyger rammer Vestjylland og Sønderjylland med stedvise skybrud.

Det ser fortsat ud til, at Møn, Falster, Øst- og Sydsjælland, Københavnsområdet samt Bornholm og Vendsyssel klarer frisag.

- Atmosfærerne lørdag er dog en "tikkende bombe" og inden for kort tid kan kraftige regn- og tordenbyger dukke op ud af det blå, lyder det fra meteorologen i en opdatering, der blev skrevet natten til lørdag på DMI's hjemmeside.