Dit arbejdsraseri er skidt for virksomheden

12. okt 2008
Arbejdsnarkomaner bliver efter kort tid en dårlig forretning, fordi de bliver langtidssyge af stress.

 

Medarbejdere, der påtager sig tonsvis af overarbejde, tjekker arbejdsmailen midt om natten og har mobiltelefonen åben i ferien - de kan ikke betale sig i længden.

Det siger fagchef Kira Brønholdt-Jonasson fra Dansk Erhverv.

"Umiddelbart kan man som arbejdsgiver sige, at det lyder dejligt, fordi de arbejder rigtig meget, men efter kort tid er det en dårlig forretning, fordi de bliver langtidssyge på grund af stress," siger hun til Dagbladenes Bureau.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Derfor anbefaler Dansk Erhverv virksomhederne at afstemme deres forventninger om, hvornår der bliver svaret på mails, og hvornår man må ringe til en ansat.

Stressekspert og forfatter Bjarne Toftegaard siger til DR Radioavisen, at de første symptomer på problemet ses, når man begynder at arbejde i det skjulte.

"De første symptomer er at arbejdet fylder for meget, at familien ikke får den tid, den skal have, og at man begynder at arbejde i det skjulte. Hvis det så udvikler sig, kommer der søvnproblemer, muskelspændinger og voldsomme humørsvingninger, som kan udvikle sig til et stress-sammenbrud, hvis det ikke opdages i tide," siger han.

Problemet er, at den person, der er afhængig af at arbejde, har som alle andre typer misbrugere svært ved at erkende sit problem, skriver Dagbladenes Bureau.

En undersøgelse har tidligere vist, at flere end hver tredje af HK-privats medlemmer står altid eller næsten altid til rådighed for deres arbejdsgiver.

/Newspaq/

faktaboks