Diskoteker bryder loven

8. feb 2011
Forbrugerrådet: Diskoteker skilter ulovligt

Mange diskoteker skilter med 'Garderobe på eget ansvar', mens de tager penge for at opbevare din jakke og taske. Det er ulovligt.

"Det må de ikke. Når man indleverer en jakke og betaler for den, så overgår den i diskotekets varetægt, og så er det dem, der bærer ansvaret for jakken," siger jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda.

Diskoteker lokker

Konsekvensen er, at de tusindvis af diskoteksgæster, der hvert år oplever at få tømt tasker og lommer efter en tur i den betalte garderobe, må gå til deres eget forsikringsselskab.

Men det er en dårlig ide, lyder det fra Forbrugerrådet.

"Man skal kontakte diskoteket direkte og holde dem ansvarlige, hvis der bliver stjålet noget. Ellers koster det på ens egen selvrisiko, hvis man lader forsikringen dække," siger Tina Dhanda.

Hvis diskoteket ikke vil dække, kan man også gå til Ankenævnet for Hotel, Restauration og Turisme. Der foreligger tidligere afgørelser i Ankenævnet, der gør diskotekerne direkte ansvarlige ved tyveri i garderober.

Brancheorganisation: Skiltene er gode

Formand i diskotekernes brancheorganisation Horesta Natteliv kan ikke se problemet i de ulovlige skilte, der hænger i diskotekernes garderober.

"Man har sat skiltene op for at gøre gæsterne opmærksomme på det nummer, de får udleveret, når de afleverer en jakke. Det er gæstens ansvar at gemme det nummer, og det viser man bedst ved de skilte," siger Erik Bresling, der er formand i Horesta Natteliv.

Han mener ikke, at tyverier i betalingsgarderober er noget stort problem.

"Tyverierne opstår, når hajer samler garderobenumre op på gulvene eller fravrister andre diskotekgæsters numre. På den måde får de adgang til jakkerne i garderoben, tømmer lommerne for værdier og afleverer taskerne og jakkerne tilbage igen," siger Erik Bresling og tilføjer:

"Det er typisk på de dyre diskoteker, at hajerne opererer".