Direktøren holder på konen

11. okt 2009
Jo mere du tjener, jo mindre er sandsynligheden for skilsmisse. Er du kvinde skal du bare ikke tjene mere end din mand. Få 10 tips til hvordan du holder på kæresten.

1. Start med at flytte på landet. Gerne så langt fra København som muligt. Jo mindre befolket område I bor i, des mindre sandsynlighed er der for skilsmisse.

2. Er du mand, så begynd med at få en uddannelse og et job. Ufaglærte, arbejdsløse mænd har en væsentligt højere risiko for at blive skilt end overordnede funktionærer.

3. Er du veluddannet mand med god løn, så find en veluddannet kvinde med god løn. Jo mere uddannelse og jo flere penge, der er I jeres forhold, jo større er sandsynligheden for, at I bliver sammen - og omvendt: Mangel på uddannelse og penge øger risikoen. Hvis du tror, at de rige bliver skilt oftere, så er det fordi, der bliver skrevet om det i ugebladene.

4. Ingen regel uden undtagelse. Hvis du er kvinde, må du gerne tjene meget, bare din mand hele tiden tjener mere. Tjener kvinden mest, stiger risikoen for skilsmisse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

5. Hvis manden i et forhold pludselig begynder at tjene mere, så holder det sammen på parret. Hvis kvinden gør det samme ved f.eks at gøre karriere, så påvirker det forholdet negativt.

6. Falder indtægten på den anden side, er det skidt, især hvis det er mandens. Arbejdsløshed og sygdom er ikke god medicin for et forhold.

7. Få styr på økonomien i familien! I en undersøgelse af skilsmisseårsager sagde en tredjedel af kvinderne og en femtedel af mændene, at økonomiske problemer var skyld i skilsmissen.

8. Det er uretfærdigt, men sandt: Problemer tiltrækker flere problemer. Depression, misbrug, kriminalitet og psykiske problemer øger risikoen for skils­misse.

9. Bliv hjemme! Langturschauffører, repræsentanter og andre, der i længere perioder er væk hjemmefra, har større risiko for at blive skilt.

10. Mange dårlige forhold går i stykker, allerede inden der kommer børn. Men selvom de bedste forhold er tilbage, så vokser sandsynligheden for skilsmisse for hvert barn, der kommer til. Stedbørn er også skidt for overlevelseschancen af forholdet.

Kilde: Michael Svarre, professor i økonomi ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitetet og Mogens Nygaard Christoffersen, seniorforsker, Socialforskningsinstituttet