Jonas Christoffersen stopper som direktør for Institut for Menneskerettigheder. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kendt direktør stopper: Vil jagte gammel drøm

10. jan, 10:25
Institut for Menneskerettigheder skal på udkig efter en ny direktør. Jonas Christoffersen vil være advokat.

Efter 11 år på posten stopper Jonas Christoffersen i slutningen af marts som direktør for Institut for Menneskerettigheder.
Det oplyser han til Politiken.

- Jeg har besluttet, at jeg skal tilbage til min gamle drøm, nemlig at være advokat og have fokus på komplekse og principielle retssager og selvfølgelig rådgive om det, jeg kan; altså menneskerettigheder, offentlig ret og så videre, siger han, der som nyuddannet oprindeligt også havde en kort karriere som advokat.

Jonas Christoffersen er uddannet cand.jur og advokat og har været direktør på Institut for Menneskerettigheder siden 2009. Før ansættelsen på instituttet var han forsker på Københavns Universitet og har blandt andet skrevet disputats om den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Han var før jul i spil til at overtage posten som Folketingets Ombudsmand, men den post gik i stedet til Niels Fenger. Under alle omstændigheder har Jonas Christoffersen ifølge sig selv fra start tænkt direktørjobbet på Institut for Menneskerettigheder som en tiårig ansættelse.

- I 2017 overvejede jeg, hvordan jeg skulle komme videre. Min plan A havde hele tiden været, at jeg skulle være advokat. Så kom Danmarks formandskab for Europarådet, og jeg tænkte, ’så tager jeg det med og rådgiver omkring det’. Da det så var færdig i 2018, gik jeg videre med advokattankerne, men så fik jeg at vide, at der var nogen, der syntes, jeg skulle blive, fordi de syntes, jeg skulle være Folketingets Ombudsmand. Jeg tænkte, at det ville være svært at sige nej til – det blev så ikke til noget, og så gik jeg straks tilbage til plan A, siger han, der danner nyt advokatfirma med advokat René Offersen under det mundrette navn ’Offersen og Christoffersen’.