Tonny Thierry Andersen var ansat i Danske Bank i knap 20 år og var senest direktør for det forretningsområde, der passer på velhavende kunders penge. Det er kendt som Wealth Management. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Direktør kan få flere års løn for få måneders arbejde

10. okt 2019, 09:50
Finanstilsynet har endnu ikke fundet Tonny Thierry Andersen "egnet og hæderlig" til stillingen som direktør i Nykredit.

Finanssektorens omdømme risikerer at lande på linje med brugtvognsforhandleres, hvis ikke der findes en anden måde at finde topchefer på.

LÆS OGSÅ: Firma ramt af skandale: Nu er én person død

Det siger headhunter John Lohff, efter Finanstilsynet tøver med at godkende den tidligere Danske Bank-direktør Tonny Thierry Andersens ansættelse som direktør i Nykredit til Berlingske.

Vender Finanstilsynet tommelfingere nedad, skal Nykredit anslået betale op mod to års løn svarende til i omegnen af 14 millioner kroner til Tonny Thierry Andersen. Han blev ansat for knap et halvt år siden, og siden har Nykredit ventet på Finanstilsynets velsignelse.

- Hvis man ikke bliver fundet egnet, så skal man selvfølgelig ikke have et eller to års fratrædelse. Det er grotesk, hvis man ikke kan blive fundet fit & proper (godkendt af Finanstilsynet, red.), og så efterfølgende bliver belønnet med en godtgørelse. Når grådigheden tager over, så kan man ikke se skoven for bare træer, siger John Lohff.

Godkendelsen af Tonny Thierry er kommet i klemme, efter Finanstilsynet meldte Wealth Management i Danske Bank til politiet for vildledning af investeringskunder. Tonny Thierry var ansvarlig for Wealth Management, som passer på velhavende kunders penge.

Ledelsesprofessor Anders Drejer, Aalborg Universitet er enig med John Lohff i, at finanssektoren bør gentænke lønpolitikken.

- Jeg har talt for, at finansvirksomheder bør tage forbehold, således at en nyudnævnt bankdirektør selvfølgelig ikke skal have en stor pose penge med sig, hvis myndighederne ikke erklærer ham fit & proper, siger Anders Drejer til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Tillidsmand frygter massakre: "Det er faktisk ikke engang overdrevet"

Fakta

Fit & proper er i al sin enkelthed et krav i den finansielle lovgivning til direktørers og bestyrelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed.

Kilde: Finanstilsynet