Det var i forbindelse med Tibet-sagen, at en masse e-mails i første omgang forsvandt. Foto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix

Politidirektør indrømmede kæmpe brøler: Får 170.000 i bonus

22. nov 2019
Rigspolitiets it-direktør, Lars Ole Dybdal, har erkendt bommert i Tibet-sagen. Alligevel var han topscorer, da politiet uddelte bonusser for 2018.

Rigspolitiets it-direktør Lars Ole Dybdal fik 170.000 kroner i bonus for sin indsats i 2018. Og det på trods af, at han har erkendt en brøler af de store, skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Dronningen chokerer: "Et forfærdeligt syn"

Sidst i maj 2018 dukkede der adskillige e-mails op i politiets systemer, som var relaterede til Tibet-sagen og var årsag til, at Tibet-kommissionen genåbnede sagen.

I juni 2018 erkendte Lars Ole Dybdal over for Ritzau, at der var begået en beklagelig fejl.

- Der er tale om en beklagelig fejl, hvor vi i forbindelse med en omlægning af mailsystemet har ladet en udgave af nogle medarbejderes mailarkiver ligge på en server, sagde Lars Ole Dybdal til Ritzau.

Lars Ole Dybdal er en af en række politichefer, som er ansat på en resultatorienteret kontrakt.

Med en bonus 170.000 kroner var Lars Ole Dybdal topscorer, da der blev udbetalt bonus for indsatsen i 2018. Ifølge B.T. fik rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg 90.000 kroner i bonus.

I snit fik de 13 højest placerede ledere i dansk politi 77.693 kroner i bonus for 2018.

LÆS OGSÅ: Kendt restaurantkæde konkurs: "Jeg skammer mig"

De resultatorienterede kontrakter får kritik af Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som mener, de bør afskaffes, mens justitsminister Nick Hækkerup (S) har sat en undersøgelse i gang om mulighederne for at fjerne bonusserne.

Rigspolitiet har besluttet ikke at oplyser, hvad der er opfyldt af konkrete mål for den udbetalte bonus til Lars Ole Dybdal.

LÆS OGSÅ: Leder fyret og bortvist