Prodan_06I9421_1
Per Hastrup er administrerende direktør for 110 ansatte i Prodan. Han mener, at arbejdsfordelingsordningen har reddet 11 ansættelser. Foto: Prodan

Maskinvirksomhed: 11 ansatte reddet ved at bruge arbejdsdeling

7. okt 2020, 06:00
Direktør i maskinvirksomheden Prodan, Per Hastrup, har undgået afskedigelser ved at lade medarbejdere deles om en ansættelse. Medarbejderne er tilfredse, fordi de får en dagpengesats på 120 procent i den uge, hvor de ikke arbejder.

En uge på fuld løn og en uge på dagpenge har været virkeligheden for 22 mand, der er ansatte i maskin- og leverandørvirksomheden Prodan.

Det har det været, fordi virksomheden har benyttet sig af den nye arbejdsfordelingsordning, der trådte i kraft, da lønkompensationsaftalen ophørte i slutningen af august. Og det er de ikke de eneste, der har gjort eller har i sinde at gøre i industrien.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Arbejdsdeling er populært i industrien

Forbundet Dansk Metal har netop lavet en undersøgelse blandt deres tillidsrepræsentanter, der viser, at 11 procent af deres arbejdsgivere forventer at bruge ordningen.

Der er en klar årsag til, at Per Hastrup, der er administrerende direktør i Prodan, har valgt at bruge ordningen.

- På den måde har vi kunnet redde 11 arbejdspladser.

Prodan har oplevet store omsætningsfald under coronakrisen.

- Vi har været hårdt ramt. 85 procent af vores omsætning går til eksport især til Tyskland, Spanien og USA, og der har vi virkelig mistet omsætning. Det startede allerede i april, hvor vi oplevede en nedgang på 60 procent. Vi har i alt mistet cirka 30 procent af vores omsætning.

Hårdt ramt

Som en konsekvens af det, har virksomheden haft 36 hjemsendte medarbejdere på lønkompensation. Den ordning stoppede de med i slutningen af maj, hvorefter de måtte afskedige ni medarbejdere.

Den nye arbejdsfordelingsordning betyder, at medarbejdere kan deles om en stilling. I den periode hvor medarbejderen ikke får løn, får han eller hun dagpenge. Det er et supplement til den almindelige arbejdsfordeling. Forskellen er blandt andet, at medarbejderen får 120 procent i dagpenge, og at der ikke er krav om, at medarbejderen skal søge job i perioden uden arbejde.

På den oprindelige arbejdsfordeling skulle medarbejderne søge jobs i den periode, de var på dagpenge, og så risikerede vi jo at miste vores dygtige medarbejdere
Per Hastrup, direktør Prodan

Dermed har ordningen også været mere attraktiv for Per Hastrup, der udelukkende har brugt ordningen på de timelønnede inden for fem forskelige afdelinger blandt andet i lager- og svejseafdelingen.

- På den oprindelige arbejdsfordeling skulle medarbejderne søge jobs i den periode, de var på dagpenge, og så risikerede vi jo at miste vores dygtige medarbejdere. Det risikerer vi ikke på den nye ordning.

Per Hastrup fortæller også, at medarbejdere har været positivt stemt over for at skulle dele en stilling.  

LÆS OGSÅ: Yderligere 650 SAS-ansatte presses ned i løn

- De har generelt været positive, fordi de ved, at det har kunnet redde deres arbejdspladser. Normalt er det er ikke så spændende at have en uge på fuld løn for derefter at være en uge på dagpenge. Men med en dagpengesats på 120 procent, der bliver forskellen mellem dagpenge og en almindelige timeløn ikke på mere end 30 kroner.

Prodan har i alt 110 medarbejdere.