Kit Claudi Grøn-Iversen blev allerede i oktober 2016 truet med, at 600 betjente fra Fyns Politiforening ville afbryde samarbejdet. Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Direktør i store problemer: "Brutalt"

9. dec 2019, 11:10
Politifolk møder ind på arbejde med ondt i maven, siger formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt om situationen på Bornholm.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, fortæller efter et møde om balladen om politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen hos Bornholms Politi til B.T., at der bliver talt "brutalt" til betjentene.

LÆS OGSÅ: Ansatte får ikke løn - dansk selskab konkurs

- Problemet er, at der er politifolk, der sågar har ondt i maven, når de møder på arbejde. Problemet skal løses, og det skal løses nu. Alt andet vil være uholdbart, siger han.

Mødet var en udløber af en regulær skandale, hvor ansatte hos Bornholms Politi har sendt et brev til Rigspolitiet og krævet direktøren fyret.

Af brevet fremgår det blandt andet, at medarbejderne anser Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesstil for at være ødelæggende og nedbrydende for arbejdsmiljøet, og at "motivationen og trivslen hos medarbejderne er i frit fald".

I brevet beskrives politidirektørens beslutninger og dispositioner som værende "uhensigtsmæssige" og "autoritære".

LÆS OGSÅ: Bubber fortryder: "Oh, shit"

Problemerne på Bornholm er i ifølge en mail, som B.T. er i besiddelse af, ikke nye. Mailen er underskrevet "Kit" og er fra juni i år.

Her fremgår det, at Kit Claudi Grøn-Iversen erkender, at hun "skal forsøge at være mere påpasselig i.f.t. tid og sted, når jeg er stærkt utilfreds med noget".

Hun skriver, at hun i en situation, hvor ansatte opfattede, at hun i fuld offentlighed skældte dem ud under Folkemødet på Bornholm, nok var "mere irriteret, end jeg egentlig selv tænkte i situationen".

Hun tilføjer ifølge mailen: "Oplever I det igen, må I endelig prikke mig på skulderen – det stikker sjældent dybt, og jeg går helt grundlæggende ikke ind for offentlige skideballer".

Rigspolitiet er gået ind i sagen, men oplyser overfor B.T., at det først blev orienteret om situationen 23. november, og at der 1. februar skal være en plan for, hvad der skal gøres.

Mistillid på Fyn

Kit Claudi Grøn-Iversen kom til Bornholm i maj 2018 efter knap tre år hos Fyns Politi.

På Fyn herskede der ifølge TV 2/Fyn mistillid mellem direktøren og medarbejderne.

Kit Claudi Grøn-Iversen tiltrådte som politidirektør hos Fyns Politi i september 2015, og allerede i oktober 2016 truede 600 betjente fra Fyns Politiforening politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen med at afbryde samarbejdet, fordi de ikke længere havde tillid til hende.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær sender brev til Trump: Hjælp os!