Din taske bliver tømt i diskoteksgarderoben

8. feb 2011
Når du slår dig løs på et dansegulv, ribber garderobetyve din jakke.

Det er ikke spor sikkert at aflevere sin taske og jakke i garderoben, når man går på diskotek - heller ikke selvom man har betalt.

Faktisk oplever tusindvis diskoteksgæster hvert år at få en tom taske tilbage efter en nat i byen.

Det viser en rundringning til fem af landets større forsikringsselskaber, som Avisen.dk har foretaget.

Mange anmeldelser

"Vi ser en del af den slags tyverier. Vi får cirka fem anmeldelser om ugen alene hos os," siger Troels Leth, der er kommunikationsmedarbejder i Topdanmark.

Også hos Alka og Codan er billedet det samme, hvor man oplever flere hundrede anmeldelser, hvert år. Og dertil kommer de mange tilfælde, som aldrig bliver anmeldt.

"Det er forbundet med stor risiko at hænge sin jakke i sådan en garderobe. Også selvom man har betalt for det," siger Carsten Müller, pressemedarbejder fra IF Forsikring.

Lad den dyre jakke blive hjemme

Københavns Politi anerkender problemet.

"Man skal helt generelt lade være med at tage dyre jakker og mobiltelefoner med i byen," siger Lars Borg, der er politikommissær ved Københavns Politi.

Han uddyber, at der ofte først bliver mærket uden på jakkerne. Og hvis der er noget at komme efter, så går tyvene i lommerne.

Men når et diskotek tager penge for at passe på gæsternes ejendele, så er det dem, der er ansvarlige og skal erstatte tyverierne, lyder det fra jurist i Forbrugerrådet Tina Dhanda:

Diskoteket er erstatingsansvarlig

"Vi henviser til at kontakte diskoteket direkte, hvis man får stjålet noget. Der er tidligere afgørelser fra Ankenævnet for Hotel, Restauration og Turisme, der gør diskoteket erstatningsansvarlig," siger Tina Dhanda.

Mange gæster vil på landets diskoteker se et skilt, hvor der står, at garderoben er på eget ansvar.

Men det er direkte forkert, lyder det fra Tina Dhanda.

Det ved de færreste, derfor vælger mange altså at melde tabene til deres forsikringsselskab, men det mener forbrugerrådet er en dårlig løsning, da man kommer til at bruge sin selvrisiko. I stedet bør man klage til Ankenævnet for Hotel, Restauration og Turisme.

Generelt dækker forsikringsselskaberne normalt hele dit tab, hvis det drejer sig om en betalingsgarderobe. Men du skal være opmærksom på, at kontanter ikke bliver dækket, ligesom der ofte er en selvrisiko. Hvis selvrisikoen er høj, vil der også være tyverier, der aldrig når at blive anmeldt til forsikringsselskabet.