Din familie gør dig til topchef

5. jan 2014, 11:45
Blandt ledere på direktionsniveau mener flere end hver fjerde, at familiens opbakning er den vigtigste forudsætning for at kunne blive topchef

Er dit nytårsforsæt en plads på toppen i erhvervslivet, så tjek det lige med familien.

Blandt ledere på direktionsniveau mener flere end hver fjerde, 27 procent, at familiens opbakning er den vigtigste forudsætning for at kunne blive topchef.

Dermed kommer familien før færdigheder som eksempelvis ”hårdt arbejde” og ”ambitioner og ærgerrighed”.

Det viser en ny undersøgelse fra Lederne, hvor analysebureauet YouGov har fået svar fra 1.014 ledere.

Blandt ledere bredt siger hver sjette, 17 procent, at opbakning fra familien er en af de vigtigste forudsætninger for at blive topchef.

”Det er krævende at være leder og ikke mindst topchef, hvor man er tilgængelig stort set 24 timer i døgnet. Derfor er det også vigtigt, at familien er indforstået med og accepterer, at weekender og ferier kan blive forstyrret, og at der er perioder, hvor lederen er nødt til at være meget hjemmefra,” siger Niels Henriksen rådgivningschef til Ledernes nyhedsbrev.

Livsstil at være leder

Tidligere undersøgelser fra Lederne viser, at hver fjerde leder har en arbejdsuge på plus 50 timer, og at en topchefs arbejdsuge i gennemsnit er på 50,6 timer.

Ifølge rådgivningschefen er det især lederens mange arbejdstimer, der kræver forståelse fra de nærmeste.

”I og med at lederjobbet for de fleste er en livsstil, hvor arbejde og fritid flyder sammen, og hvor der i mange tilfælde kræves en tilgængelighed, der strækker sig ud over fem dage og 37 timer, er man nødt til at sikre sig opbakning fra familien. Hvis forventningerne ikke er afstemt, og der mangler konsensus på hjemmefronten, kan den kedelige konsekvens blive, at man ikke har en familie,” siger Niels Henriksen til Ledernes nyhedsbrev.