DI: Trafikselskaberne fatter ingenting

3. feb 2011, 11:05
Dansk Industri beskylder de offentlige trafikselskaber for at støtte ulovlig strejke

Tonen er usædvanlig skarp hos Dansk Industri efter at Trafikselskaberne her til morgen udsendte en pressemeddelelse om, at de ikke forstår buskonflikten.

Trafikselskaberne har nemlig længe tilbudt at kompensere arbjdsgiverne, hvis de betalte buschaufførernes kurser.

Men DI afviser at have hørt noget om en kompensation, og opfatter pressemeddlelsen fra Trafikselskaberne som en støtte til buschaufførerne.

”Vi har ikke hørt et suk om, at Trafikselskaberne vil betale for uddannelsen. Hvis de vil forhandle kan de kontakte os i stedet for at udsende en pressemeddelelse, hvor de understøtter en overenskomstmæssig arbejdsnedlæggelse,” siger viceadministrende direktør i DI, Kim Graugaard

Han mener ikke, at Trafikselskaberne fatter, hvordan problemer bliver løst på det private arbejdsmarked.

”Her løser vi problemerne på to måder. Enten ved overenskomstforhandlinger eller ved en retssag som i denne sag,” siger Kim Graugaard og forsætter:

”Så er der en minoritet, der ikke forstår, at det er sådan tingene fungerer på det private arbejdsmarked. Det eneste jeg ikke forstår, er at Trafikselskaberne tilhører den minoritet,” siger en vred Kim Graugaard.

De kan ringe, hvis de har penge

Han beder Avisen.dk sige til Trafikselskaberne, at han opfordrer dem til at prøve at sætte sig ind i hvordan det private arbejdsmarked fungerer, og at så de kan kontakte Kim Graugaard, hvis de vil tale om kompensationen for uddannelsen.

”Hvis de har nogen penge, de vil betale for buschaufførernes uddannelse, så kan de rette henvendelse til mig. Det er så sjældent at der er nogen, der ringer fordi de har penge, de gerne vil af med,” siger Kim Graugaard.

Hos Trafikselskaberne er formand Thomas Krarup Larsen totalt uforstående overfor at at DI ”Ikke har hørt et suk” om kompensationen.

Vi har forhandlet længe

”Det er en sag, der har været drøftet gennem længere tid. Vi har haft løbende kontakt med trafiksektoren i DI og drøftelser med formanden for Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik. Hvis Kim Graugaard ikke ved det, så forstår jeg det ikke. Men han er velkommen til at kontakte os,” siger Thomas Krarup Larsen

Han benægter, at Trafikselskaberne støtter den ulovlige strejke.

”Vi er kun på passagernes side. Vi er frustrerende over, at busserne holder stille, og vi har udsendt pressemeddelelsen som en servicemeddelelse for at fortælle, hvordan fakta er i den her sag, ” siger Thomas Krarup Larsen.