DI: Barfoeds erfaring god for transporten

10. sep 2008
Dansk Industri hilser den nye transportminister, Lars Barfoed K, velkommen og tror, at han kan sikre transportområdet en højere prioritet.
Lars Barfoed er en erfaren herre i det politiske miljø. og det har stor betydning for Transportministeriet og for transportområdets fremtid, mener Dansk Industri (DI).

Her modtog man med glæde beskeden om, at den tidligere familie- og forbrugerminister nu genindtræder i regeringen.

"Det er positivt, at man denne gang har rekrutteret en transportminister fra det øverste politiske lag. Jeg kender Lars godt og ved, at han besidder de erhvervsmæssige kompetencer, og han har også erfaring som tidligere skatte- og finansordfører. Samtidig er han en holdningsperson, og det kan sikre, at transportområdet kommer højere op på den politiske dagsorden," siger Michael Svane, direktør for DI Transport, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Lars Barfoed er den sjette transportminister på blot ti år - og den fjerde under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

"Det er ikke nogen ønskesituation, at der bliver skiftet ud så ofte, men omvendt oplever jeg ikke, at ressortområdet lider ubodelig skade. Ministre forgår, ministerier består," siger Michael Svane.

Lars Barfoed er blevet taget til nåde, efter han blev væltet som familie- og forbrugerminister i december 2006 på grund af fødevareskandalen med salg af dårligt kød og manglende kontrol. Efter præsentationen hos dronning Margrethe udtrykte han glæde over igen at blive minister.

"Jeg er meget glad for at være tilbage på regeringsholdet. Transportministeriet er et rigtigt spændende område. Der venter mange udfordringer," sagde den genudnævnte minister.

Og han kommer ikke til at ligge på den lade side, hvis det står til Dansk Industri. Michael Svane betegner Lars Barfoed som en flittig politiker, og det bliver der brug for.

"Der skal hurtigt flere penge til infrastrukturen - både den kollektive trafik og vores veje. Der skal lægges en vinkel i Transportministeriet, hvor der bliver en snæver sammenhæng mellem velfærd, infrastruktur og transport," fastslår Michael Svane.
/Newspaq/
faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her