DF vil indføre minimumsstraffe

6. aug 2008
Det skal være en mindstestraf til personer, som begår personfarlig kriminalitet. Sådan lyder et af en række nye retspolitiske udspil fra Dansk Folkeparti.

Hårdere straffe for personfarlig kriminalitet, mandsopdækning af organiserede kriminelle og et totalt forbud mod knive i nattelivet.

Sådan lyder en række forslag fra Dansk Folkeparti, som præsenterede de nye retspolitiske udspil på et pressemøde onsdag i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

Mest opsigtsvækkende er forslaget om at indføre minimumsstraffe for personfarlig kriminalitet. Tanken er, at der skal indskrives en mindste straflængde for denne type forbrydelser i straffeloven.

Minimumsstraffe er vejen frem

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi må erkende, hvis vi ser på de straframmer, som blev vedtaget i Folketinget i 2002, at de i alt for lille grad er slået igennem rent praktisk, når man ser på de domme, der bliver afsagt ved domstolene. Det er selvfølgelig domstolenes skyld, men også vores egen på Christiansborg. Vi har ikke formået at reagere på det, sagde Peter Skaarup, Dansk Folkepartis retsordfører.

- Den mulighed, der er tilbage, er, at vi indfører minimumsstraffe, ligesom vi i dag har på drab, begrundende han.

Ønsker totalt forbud mod knive

Andre af partiets forslag går ud på at mandsopdække medlemmer af bander, der begår kriminalitet, samt at indføre et totalt forbud mod at bære knive i nattelivet.

- Vi vil ikke finde os i, at der hver weekend bliver brugt skydevåben og knive i nattelivet, understregede Peter Skaarup på pressemødet.

Dansk Folkeparti ønsker også at stramme reglerne for, hvornår udlændinge med ophold i Danmark kan udvises for alvorlig kriminaltet. Og så kom partiet emd en kraftig opfordring til justitsminister Lene Espersen om, at hun kommer i arbejdstøjet og tager ansvaret for den udskældte politireform, der er stærkt kritiseret for ikke at fungere ordentligt.

faktaboks