DF vil have politiledelsen undersøgt

4. nov 2008
Politiet har været for dårlige til at udføre politireformen. Det mener DF, der nu vil have ledelsen undersøgt.

Dansk Folkeparti har smidt et nyt krav på bordet ved forhandlingerne om politireformen. Partiet kræver nu en ekstern undersøgelse af politiledelsen. Det siger DF's gruppeformand og finanslovsforhandler Kristian Thulesen Dahl.

Thulesen Dahl mener ikke, at de politiske intentioner bag politireformen er blevet til virkelighed og den slags brister må ikke gentage sig. Derfor vil han have mere styr på politiledelsen. Og partiet vil ikke bevillige flere penge til politiet, før problemerne er løst.

"Lige nu har vi en fornemmelse af, at hvis vi bare poster en masse penge i politiet, så er der så mange ledelsessvigt i forhold til reformen, at vi ikke vil få fuld valuta for pengene," siger Thulesen Dahl til Politiken.

For det første skal reformen styrkes, og så skal politikerne have mulighed for at kigge ledelsen bedre i kortene.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Socialdemokraterne bakker op om en undersøgelse.

Samtidig vil Kristian Thulesen Dahl have Rigsrevisionen til at undersøge, hvordan reformen er blevet implementeret over de sidste to år.

"En undersøgelse fra Rigsrevisionen kan give os mulighed for at pålægge et politisk ansvar for de svigt, der har været," siger Thulesen Dahl. Gruppeformanden henviser her til tidligere justitsminister og nuværende vicestatsminister og konservativ leder, Lene Espersen.

-Newspaq

faktaboks