- Forlæng hjælpepakkerne til august. Dumt de udfases i en sommerferie, hvor der er nedgang i aktivitet, skriver Thulesen Dahl på Twitter. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tulle vil forlænge hjælpepakker til august

27. maj, 10:11
Dansk Folkeparti ser gerne hjælpepakkerne forlænget til august, mens Venstre ikke lægger sig fast på en dato.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at hjælpepakkerne, der er oprettet i forbindelse med coronakrisen, bør forlænges til august.

En økonomisk ekspertgruppe, som af regeringen er blevet bedt om at kigge på en udfasning af hjælpepakkerne, anbefaler, at ordningerne bør slutte som planlagt 8. juli.

Det fremgår af en rapport, som er offentliggjort onsdag. Heri står der dog også, at der kan være undtagelser for visse virksomheder og erhverv.

Men ifølge DF- formanden skal hjælpepakkerne forlænges igen.

- Forlæng hjælpepakkerne til august. Dumt de udfases i en sommerferie, hvor der er nedgang i aktivitet, skriver Thulesen Dahl på Twitter.

Han gentager desuden sit budskab, om at feriepengene skal frigives, da det ifølge Thulesen Dahl vil skabe mere tryghed for familierne.

- Gør folkepensionen skattefri resten af året. Det vil være med til at sætte gang i økonomien, skriver han desuden.

Hos Venstre er datoen ikke afgørende. Det siger finansordfører Troels Lund Poulsen (V).

- Det giver ikke mening at diskutere datoer i øjeblikket. Det, der giver mening at diskutere nu, er en plan for genstart af dansk økonomi. Og så kan man derefter se på, hvad det får af betydning for hjælpepakkerne.

- De skal selvfølgelig ikke gælde, indtil solen brænder ud. Men jeg er meget bekymret for at sige, at på en bestemt dato er alt normalt igen, siger han.

Ekspertgruppens rapport skal bruges i forbindelse med politiske forhandlinger om hjælpepakkernes fremtid. I den forbindelse vil Venstre afvente regeringens plan for en kickstart af dansk økonomi.

Venstre har blandt andet selv foreslået, at momsen nedsættes i resten af 2020 for at øge forbruget og skabe arbejdspladser.

Det er professor Torben M. Andersen, professor Michael Svarer og professor Philipp Schröder, som står bag rapporten.

Ekspertgruppens rapport skal bruges i forbindelse med politiske forhandlinger om hjælpepakkernes fremtid.

Hjælpepakkerne giver blandt andet kompensation for løn til hjemsendte ansatte og virksomheders faste udgifter.

Mandag meddelte Finansministeriet, at den danske stat har brug for en stor milliardindsprøjtning for at have penge til at betale hjælpepakkerne.

Samlet set har den danske stat brug for 294 milliarder kroner i finansiering i år. Det er 207 milliarder kroner mere, end forventningen var i slutningen af 2019, hvor coronapandemien ikke havde ramt verden.

Hjælpepakkerne er blevet justeret og forlænget i de seneste måneder under coronakrisen. Målet var at støtte danske virksomheder, der ellers stod til at skulle fyre medarbejdere. Eller måske lukke helt.

/ritzau/