Kristian Thulesen Dahl (th) og Dansk Folkeparti tager nu konsekvensen af valget i juni, hvor blandt andre DF-profilen Martin Henriksen måtte sige farvel til folketingssalen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

DF gøder græsrødderne: Tulle på rundrejse i baglandet

6. jan, 19:00
Med udgangspunkt i valgnederlaget i juni går Dansk Folkeparti i gang med at styrke sammenholdet og det politiske DNA.

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl er efter et par måneder i tænkeboks i gang med at styrke båndene mellem kommandocentralen på Christiansborg og partiets folk på gågader, i forsamlingshusene og i byrådene, skriver Altinget.

LÆS OGSÅ: Kendt direktør: Man er en, som mænd vil i seng med

I et interview med Altinget siger Kristian Thulesen Dahl blandt andet, at det handler om mere end intern kommunikation og en større anerkendelse af baglandets betydning for partiets velbefindende.

Han kalder de nye initiativer for "et afgørende moment for partiet" og siger, at det er første gang partiet tager en helt grundlæggende snak om organisering, som kan tilfredsstille alle.

- Vi burde måske være kommet frem til den her refleksion, uden at vi fik så stor et valgnederlag. Men der er ikke noget, der er så skidt, at der ikke er godt for noget, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han hentyder dermed til katastrofen ved folktingsvalget i juni, hvor Dansk Folkeparti blev skåret ned fra 37 til 16 pladser på Christiansborg. Partiet måtte også sige farvel til markante navne som Martin Henriksen og Kenneth Kristensen Berth.

LÆS OGSÅ: Kvinde gør chok-fund i postkasse: "En væmmelig fornemmelse"

Ifølge Altinget vil partiet involvere baglandet i udviklingen og diskussionen af den førte politik. Det skal styrke sammenholdet og det politiske DNA i partiet.

På den måde kommer DF'erne til at stå stærkere i bestræbelserne på at overbevise frafaldne vælgere om at vende tilbage, vurderer DF-formanden.

Første skridt er, at Kristian Thulesen Dahl i løbet af vinteren vil mødes med græsrødderne i hver af landets ti storkredse.

LÆS OGSÅ: Tidligere tv-vært opretter datingprofil: Nu vil jeg finde en mand