DF'eren er langt fra tilfreds med Facebooks beslutning om at slette Lars Hedegaards og Aia Fogs profiler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF-profil raser over Facebook: - Noget svineri

20. jan, 19:51
Søren Espersen langer hårdt ud efter Facebook, fordi det sociale medie har slettet debattør Lars Hedegaards og formand for Trykkefrihedsselskabet Aia Fogs profiler.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, ryster på hovedet over Facebooks beslutning om at slette debattør Lars Hedegaards og formand for Trykkefrihedsselskabet Aia Fogs profiler, skriver bt.dk

LÆS OGSÅ: Rejsekonge alvorligt syg: - En stor mavepuster

- Jeg synes, det er noget svineri, at der sidder nogen et sted i Danmark og censurerer på den måde. Hvem de er, og hvad de gør sig af tanker, er der ingen, der ved, siger Søren Espersen til bt.dk og tilføjer:

- Dem, der skal udelukkes, er dem, der prædiker vold eller virker ved vold. Alle andre skal have lov at sige, hvad fanden de vil, i et frit land. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

DF'eren slår fast, at Facebook bør følge dansk lovgivning. Han opfordrer derfor det sociale medie til at tage udgangspunkt i den liste over hadprædikanter, som regeringen har udarbejdet - i stedet for at bruge deres egen liste, hvor blandt andre den britiske højrefløjsaktivist Tommy Robinsen indgår.  

Det er dog ikke kun Søren Espersen, som er forarget over beslutningen. Hans partifælle og integrationsordfører Marie Krarup har som følge af udelukkelsen af de to profiler netop stillet spørgsmål til justitsministeren, om hvorvidt Facebook med handlingen overtræder det danske lovfæstede diskriminationsforbud.

Også Nye Borgerliges formand Pernille Vermund udtykker på Facebook sin utilfredshed med beslutningen. 

MAN BINDER OS PÅ MUND OG HÅND Der er noget både trist og paradoksalt i, at facebook nu sletter medlemmer af en...

Slået op af Pernille VermundLørdag den 18. januar 2020