20190615-151015-L-1920x1281we
"SKANDALE!! Det her er noget for presselogen. DR svindler og manipulerer med Tommy Robinson interview i Deadline.," skriver Søren Espersen (DF) på Facebook. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF-profil raser: "DR svindler og manipulerer"

26. jan 2020, 19:03
Søren Espersen kalder et interview med højrefløjsaktivisten Tommy Robinson i DR-programmet Deadline for en skandale.

Dansk Folkepartis Søren Espersen lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af Danmarks Radio og programmet Deadline.

"SKANDALE!! Det her er noget for presselogen. DR svindler og manipulerer med Tommy Robinson interview i Deadline," skriver DF-profilen på sin Facebook-profil.

LÆS OGSÅ: Pernille Vermund hiver Mette F. i samråd: ”En skævvridning af magten”

Sagen handler om den kontroversielle britiske højrefløjsaktivist Tommy Robinson, der i sidste uge gæstede Deadline, da han var i København for at modtage en pris fra Trykkefrihedsselskabet. Sidstnævnte var også repræsenteret i studiet af formand Aia Fog.

Ifølge Berlingske blev Aia Fog under interviewet præsenteret for et tv-klip, hvor Tommy Robinson opsøger historiker og klummeskriver Mike Stuchbery, der flere gange har skrevet kritisk om ham. På klippet ser man Tommy Robinson stå længe foran Mike Stuchberys hoveddør, hvor han banker på og forsøger at kalde på ham.

Efter klippet spørger Deadline-værten Steen Nørskov Aia Fog, om det er en værdig måde for en prismodtager at opføre sig på.

Tommy Robinson er utilfreds med Deadlines brug af klippet og har efter udsendelsen selv offentliggjort en video, hvor han kritiserer programmet og vært Steen Nørskov, som han mener bedriver "fake news". Ifølge Robinson udelader programmet nemlig, at Mike Stuchbery har været en del af en gruppe, der har lavet en video med dødstrusler mod Robinsons børn. 

Og det er altså det, der får Søren Espersen til at lange ud efter DR

Berlingske har talt med Heidi Robdrup, der er redaktionschef for Deadline. Hun siger til avisen, at redaktionen før programmet har researchet på Tommy Robinson og Mike Stuchbery uden at finde dokumentation for, at sidstnævnte skulle være involveret i truslerne mod Tommy Robinsons børn. I forhold til kritikken fra Søren Espersen siger hun til avisen:

- Hverken jeg eller DR vil blande os i, hvad Søren Espersen eller andre folkevalgte deler på sociale medier. Men jeg synes da, at vi allesammen har et ansvar for at sikre os, at det, vi deler, også er korrekt. Og jeg ved ikke, om Søren Espersen har lavet noget research selv; men jeg vil da gerne se hans dokumentation for, at det, han viderebringer, er korrekt.