Kim Christiansen driver værtshuset Á Porta i Mariager, hvor flere aktører er i spil til at blive forpagter at café ved Mariager Saltcenter. Arkivfoto. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DF-profil raser: "De ødelægger vores forretning"

30. okt 2019
Kim Christiansen, der er tidligere medlem af Folketinget for Danske Folkeparti, er forarget over, at en socialøkonomisk virksomhed kan blive ny forpagter af en café på havnen i Mariager.

Unfair konkurrence for skattekroner.

Sådan lyder det fra Kim Christiansen, der er forarget over, at en socialøkonomisk virksomhed kan blive ny forpagter af en café på havnen i Mariager, hvor han selv driver restauranten Á Porta. Det skriver Nordjyske.

LÆS OGSÅ: - Man kan sgu godt blive lidt vælgertræt over ikke at blive belønnet

Det tidligere DF-medlem af Folketinget er utilfreds med, at den selvejede institution Fonden Hedehuset er i spil til at overtage forpagtningen af Café Saltbøssen, der lejer sig ind hos den lokale turistattraktion Mariager Saltcenter.

Fonden Hedehuset hjælper unge og voksne, der har svært ved at finde fodfæste på det almindelige arbejdsmarked. Fondens målgruppe er blandt andet borgere med psykiske lidelser, lettere grad af udviklingshæmning og særlige sociale problemer.

I Hobro udgør de sårbare borgere stablen af medarbejdere hos den socialøkonomiske Café På Banen, og snart kan Fonden Hedehuset blive forpagter af caféen ved Mariager Saltcenter.

- Saltcentret får over 700.000 kroner fra Mariagerfjord Kommune. Nu skal restauranten forpagtes ud til Fonden Hedehuset, som ikke skal betale deres medarbejdere løn, siger Kim Christiansen til det regionale medie.

Det tidligere folketingsmedlem siger, at Fonden Hedehuset får op mod 100.000 kroner fra kommunen for hver borger, de har ansat. Dét er en del af en unfair konkurrence, da han selv skal betale løn til de ansatte på Á Porta, lyder kritikken fra Kim Christiansen.

-Der jo ingen af byens restauranter, der kan konkurrere med. De ødelægger forretningen for os, siger Kim Christiansen.

Han har selv meldt sig som forpagter af Café Saltbøssen, der siden af begyndelsen af oktober har stået uden forpagter - hvilket betyder, at de besøgende hos Mariager Saltcenter for tiden må klare sig uden mad og drikke.

Carsten Bredahl er direktør i Fonden Hedehuset, og han bekræfter, at de er i dialog med saltcentret om fopagtning af caféen. Direktøren for Mariager Saltcenter har ingen kommentarer til kritikken fra DF'eren, der ikke blev genvalgt til Folketinget ved valget i sommers.