63-årige Kim Christiansen var medlem af Folketinget fra 2005-2019, mens hustruen Pia Adelsteen, 56 år, var MF'er fra 2007 til 2019. Begge røg ud af folketinget, da Dansk Folkeparti i juni fik et katastrofevalg, og blev skåret ned fra fra 37 til 16 pladser på Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)

DF-profil fik uhyggeligt opkald: Nu er 60-årig dømt

7. jan, 11:37
En 60-årig mand truede DF'eren Kim Christiansen med "bål og brand". Manden er nu blevet dømt.

Inden vælgerne fravalgte politikeren Kim Christiansen (DF) ved folketingsvalget i juni, blev han truet af en 60-årig mand, som blandt andet sagde: "Hvis jeg var dig, ville jeg ringe til politiet", skriver TV2 Nord.

LÆS OGSÅ: Raser over dansk gigant: - Latterlige amatører!

Den 60-årige har nu fået en dom for sine trusler, som først pr. telefon blev rettet direkte til Kim Christiansen og senere blev indtelefoneret til Nordjyllands Politi.

Begge gange truede manden med, at der ville ske noget med restaurant A'porta, som Kim Christiansen i Mariager driver sammen med hustruen Pia Adelsteen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Jeg er overbevist om, at der snart sker noget alvorligt - bål og brand - på en luksus-bodega i Mariager. Gør noget, for restauratøren har ikke tænkt sig at gøre noget", sagde den 60-årige ifølge anklager ved Nordjyllands Politi, Kim K. Kristensen.

LÆS OGSÅ: Dødsfald: SF mister en profil

Manden blev idømt 30 dages betinget fængsel og forklarede i retten, at han havde hørt Kim Christiansen i medierne fortælle, at han havde en trafikalarm i bilen, der kunne vise, hvor politiet holdt fartkontrol.

Den 60-årige mente det var amoralsk, når Kim Christiansen var trafikpolitisk ordfører.

Formålet med truslerne var, at kunderne ville flygte fra restauranten ved politiets tilstedeværelse, og at restauranten dermed ville tabe penge.

LÆS OGSÅ: Mand dræbt i tragisk ulykke