DF: Oprydning forsinkes af socialdemokraterne

31. mar 2011, 14:22
Dansk Folkeparti mener, at socialdemokraterne har ansvaret for, at Inger Støjbergs reformer af de mange regler på beskæftigelsesområdet trækker ud.

Dansk Folkeparti langer nu ud efter det største oppositionsparti, socialdemokraterne.

S og SF kritiserer i dag beskæftigelsesministeren for at være for sløv med den oprydningsreform af de mange regler på beskæftigelsesområdet, som hun igangsatte for et år siden.

Men Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører mener, at socialdemokraterne burde se på, hvad de selv kunne gøre, før de kritiserer andre.

Bent Bøgsted (DF) anklager partiet for at trække tiden ud i forbindelse med forhandlingerne:

"Det virker ikke som om, socialdemokraterne er synderligt interesseret i at afbureaukratiseringen skal ske hurtigt," skriver han i en e-mail.

Han forklarer, at socialdemokraterne burde lade være at sætte sig på tværs med procedurerne og stille for mange krav til reformen.

Næstformanden i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg er socialdemokraternes Leif Lahn Jensen.

Han forklarer, at socialdemokraterne har stillet en bunke spørgsmål i forhandlingerne, men at det skyldes deres frygt for uforudsete konsekvenser ved reformer:

"Vi vil jo gerne sørge for, at det er en god og grundig reform, når vi først er gået igang," siger Leif Lahn Jensen (S).

I løbet af de sidste 100 dage er der kommet 167 sider med regler - alene indenfor a-kassesystemet.

Det er dette regelhelvede, som både regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne forsøger at minimere med forhandlingerne, som har stået på siden efteråret.