Sort asyl: DF om asylsnyd: Regeringen er dumpet

24. jan 2011, 17:00
Asylansøgere skal smides ud af landet, hvis de arbejder i Danmark, lyder kravet.

Birthe Rønn Hornbech (V) og resten af regeringen har sovet i timen.

Det mener Dansk Folkeparti, efter Avisen.dk har afsløret, at asylansøgere arbejder illegalt under elendige arbejdsforhold.

”Man kan jo sige, at regeringens indsats ikke er bestået,” mener Martin Henriksen (DF), der er medlem af Folketingets integrationsudvalg.

For tre år siden lovede daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) at sætte en stopper for arbejdsgivere, der hyrer asylansøgere. Men i dag bliver asylansøgere fortsat udnyttet til timelønninger helt ned til 15 kroner.

Hastemøde i regeringen

Skat melder om stigende problemer med illegalt arbejde fra asylansøgere og udlændinge, der lever under jorden i Danmark.

”Vi er glade for, at myndighedernes fokus er blevet opjusteret. Men vi finder det mildest talt utilfredsstillende, at problemet stadig er der, og noget kunne tyde på, at omfanget er stort,” slår Martin Henriksen fast.

Det har ikke været muligt at tale med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har ikke ønsket at svare på kritikken fra Dansk Folkeparti.

Men Inger Støjberg har overfor DR oplyst, at hun nu vil indkalde til fælles møde med integrationsministeren og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og her lægge en plan for at stoppe det illegale arbejde.

DF: Ud af landet

Martin Henriksen kræver, at asylansøgere administrativt udvises, hvis de bliver afsløret i at arbejde.

”Vi forestiller os, at man indstiller asylbehandlingen, når en person bliver taget i at arbejde illegalt i Danmark. Og det betyder, at de skal udvises af landet,” siger Martin Henriksen.

Han vil derfor mødes med integrationsministeren hurtigst muligt for at fremsætte sit krav.

Socialdemokraterne og SF vil gøre det lovligt for asylansøgere at arbejde, hvis de vinder næste valg.

”De mennesker, og især deres børn, lider voldsomt, når de nogle gange skal vente i flere år, mens deres sag bliver afgjort,” siger integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S).