DF kræver garanti for soldaters træning

19. mar 2010
Soldater skal kun i kamp, når de er dygtige nok. Sådan lyder det fra DF og SF, efter soldater dumpede test før udsendelse.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, kræver garanti for, at soldater trænes godt nok, inden de bliver sendt i krig.

Det sker efter, at Avisen.dk har afsløret, at en gruppe soldater dumpede en stikprøvekontrol tre måneder, inden de blev udsendt til Afghanistan og dermed ikke var parat til krig.

"Som politiker har vi en klar forventning om, at soldaterne er klar til krig, når de kommer i kamp. Det er den garanti vi har fået. Den forventer vi, bliver overholdt," siger Ib Poulsen, der er forsvarsordfører for Dansk Folkeparti.

"Vi vil ikke sende soldater til Afghanistan, der ikke er klar. Det lyder usandsynligt, at forsvaret har gjort det, men vi skal være helt sikre. Der er klart, at vi er nødt til at få en kommentar på baggrund af det her fra ministeren. Soldaternes sikkerhed er det vigtigste," siger han.

SF er enig

Også SF vil have sagen taget op i Folketingets forsvarsudvalg.

"Det er vigtigt, at de soldater, der bliver sendt af sted, er ordentligt uddannede. Man kan være for eller imod krigen. Men vi kan alle være enig om, at soldaterne selvfølgelig ikke skal sendes i krig, før de er ordentlig kvalificeret. Og er der problemer med det, skal det tages meget alvorligt," siger forsvarsordfører Holger K. Nielsen..

Soldaterne er gode nok

De konservatives forsvarsordfører Helge Adam Møller ser anderledes på på sagen.

"Jeg ser ikke noget problem," siger han.

"Hvis der var nogen der havde testet mig, tre måneder før jeg første gang skulle springe med faldskærm i jægerkorpset, så ville de sikkert også have sagt, at min forberedelse var utilfredsstillende. Det var den så ikke den dag, jeg sprang, så jeg overlevede. Jeg er overbevist om, at forsvaret ikke sender enheder af sted, uden at de er tilfredsstillende trænede," siger Helge Adam Møller.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her