DF kan erobre borgmesterkæde i Guldborgsund

19. nov 2013, 16:05
Rundt om i kongeriget har Dansk Folkeparti vind i sejlene. Det gælder også i Guldborgsund, hvor spidskandidaten ser en historisk vej frem til magtens kontor.

Guldborgsund Kommune er Danmarks sydligste spids, og samtidig det sted i landet, hvor Dansk Folkeparti, ifølge flere medier, ligger længst i front til kommunalvalget.

Partiet er tæt på en historisk post som borgmester.

DF's spidskandidat René Christensen håber på, at hans parti kan bevare et kanon-resultat på fire mandater fra valget i 2009, og helst score et ekstra mandat. For så ser det rigtigt godt ud.

"Vi skal helst styrke vores fremgang fra sidst, og så skal der ikke blæse mere vind i sejlene for John Brædder (borgmester, Guldborgsundlisten). Så ser det bedst ud for os," siger René Christensen, finansordfører, DF.

DF: Ingen lange knive fra os

Men spillet om magten er åbent i Guldborgsund, mener René Christensen. Og han og Dansk Folkeparti nægter at hvæsse knivene til nattens og de efterfølgende dages forhandlinger om magten.

"Vi har ingen personlige knuder på nogle konstellationer af byråd i Guldborgsund, så det kan sættes sammen på flere måder. Men nogle har tilbudt at pege på mig, mod at jeg ændrer mine standpunkter. Men det bliver ikke med Dansk Folkeparti," siger René Christensen.

René Christensen: DF er fyldt 18 år

Dansk Folkeparti står stærkt i meningsmålinger i blandt andet Aarhus, Hvidovre, Aalborg og København, og René Christensen mener, tiden er moden til en toppost til hans parti.

"Dansk Folkeparti er kendt for mærkesager på ældre en kritisk holdning til indvandring. Men folk opdager nu, at vi står for meget mere end det," siger René Christensen.

Lang ledighedskø kræver løft på uddannelse

Guldborgsund Kommune har Danmarks tiende største arbejdsløshed på 6,6 procent. En udfordring for enhver kommende borgmester.

"Guldborgsund har en unik chance for fremgang med Femern-forbindelsen. Udover, at der bliver skabt mange nye bygge-job, så bliver Guldborgsund et attraktivt, trafikalt knudepunkt. Vi skal gribe den chance ved at gøre os attraktive på uddannelse også," siger René Christensen.

Derfor vil Dansk Folkeparti give folkeskolen et løft, og sætte ind over for unge, der tidligt kommer ud i ledighed, blandt andet med mentor-ordning.