- Den er sådan set meget fornuftig, selv om der er et par formuleringer, vi ville have skrevet på en anden måde, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) om en vedtagelsestekst fra Nye Borgerlige. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DF indrømmer: Det var en fejl

22. jan 2020, 19:16
Dansk Folkeparti ændrer nu sin stemme i udlændingespørgsmål, forklarer gruppeformand Peter Skaarup.

Det var en klokkeklar fejl, da Dansk Folkeparti tirsdag ikke stemte for en vedtagelsestekst fra Nye Borgerlige. 

Det siger gruppeformand Peter Skaarup til B.T. Partiet har derfor nu ændret sin stemme, forklarer han til avisen.

LÆS OGSÅ: Kongehuset skrider ind: Vil forhindre salg

Vedtagelsesteksten handlede blandt andet om at udvise kriminelle udlændinge efter første dom, og den lå således i tråd med den holdning, som Pia Kjærsgaard et par dage tidligere havde udtrykt fra Folketingets talerstol.

Det vakte derfor også stor opsigt på sociale medier, da Dansk Folkeparti stemte imod teksten fra Nye Borgerlige. Blandt andet skrev formand Pernille Vermund en lang Facebook-opdatering, hvori hun udtrykte sin undren.

"Om det skyldes, at man ikke vil give os anerkendelse, eller om det skyldes uenighed, er svært at spå om," lød det blandt andet i opdateringen.

Peter Skaarup forklarer, at fejlen skyldes, at Dansk Folkeparti plejer at stemme imod alle andres vedtagelsestekster, når partiet har sin egen. Og det var netop tilfældet i den konkrete sag.

Men partiet har altså nu ændret sin stemme, så man stemmer for teksten fra Nye Borgerlige. 

- Den er sådan set meget fornuftig, selv om der er et par formuleringer, vi ville have skrevet på en anden måde, siger Peter Skaarup til B.T.

Pernille Vermund er efter udmeldingen fra Dansk Folkeparti igen gået til tasterne på Facebook.

"Jeg er oprigtigt glad for, at DF nu bakker op om Nye Borgerliges udlændingepolitik," skriver hun blandt andet.