DF: Fagbevægelsen er for sløv

8. feb 2011, 10:52
Fagbevægelsen har været for sløv til at forhindre styrelses råd til landmænd om østarbejdere

Fagbevægelsen har været alt for sløv, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Kommentaren kommer, efter Avisen.dk's artikler om, at Arbejdsmarkedsstyrelsen i årevis har rådet landmænd til blandt andet at lade østarbejdere sove i en stald, når det regnede på styrelsens egen hjemmeside, seasonal.dk.

Læs også: Smid din østarbejder på porten


"Det undrer mig, at undergravende uværdige råd som disse kan få lov at ligge på en neutral styrelses hjemmeside i årevis uden at fagbevægelsen har gjort noget ved det," siger Bent Bøgsted arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti.

Ansvaret er styrelsens

Fagbevægelsen har for et par uger siden klaget over styrelsens råd, hvilket førte til, at siden blev ændret i sidste uge.

Læs også: Styrelse: Lad østarbejdere sove i stalden

Men Bent Bøgsted er fuldstændig enig med fagbevægelsen i, at det er for dårligt, at sådan nogle råd kan finde vej til en neutral styrelses hjemmeside.

Læs også: Vi beklager dybt

"Ansvaret er selvfølgelig Arbejdsmarkedsstyrelsens og det er for dårligt og upassende, at en neutral myndighed rådgiver om forhold, der strider mod loven," siger Bent Bøgsted.

Regeringen med gode intentioner

Fagbevægelsen har beskyldt regeringen for herrefolksmentalitet, når den lader sådanne råd ligge på en neutral myndigheds hjemmeside. Så langt vil Bent Bøgsted dog ikke gå.

"Jeg tror ikke på, at regeringen har interesse i at undergrave arbejds- og lønforhold på det danske arbejdsmarked," siger Bent Bøgsted.