Jan Rytkjær Callesen i et stort øjeblik, da han på Christiansborg 3. juli 2015 skrev under på Grundloven. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

DF’er ramt af depression efter Folketings-exit: ”Jeg har grædt rigtig meget”

8. sep 2019
I dag er Dansk Folkepartis Jan Rytkjær Callesen tilbage i sin farvehandel i Nordborg på Als. Her har han taget sit liv op til overvejelse.

Det gjorde ondt på 56-årige Jan Rytkjær Callesen, da han på valgdagen 5. juni kunne se, at det gik skidt for ham.

LÆS OGSÅ: Vildt tilbud fra boligselskab: 0 kroner i husleje

Han kunne godt se, at hans liv kunne tage en drastisk ændring fra medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti til degraderet politiker med en farvehandel i Nordborg, fortæller han til JydskeVestkysten.

Grundlovsdag var et mareridt for Dansk Folkeparti. Ud af Folketinget røg foruden Jan Rytkjær Callesen også store profiler som Martin Henriksen, Kenneth Kristensen Berth og Mikkel Dencker.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Jan Rytkjær Callesen fortæller til avisen, at han formentlig røg ind i en depression i tiden efter sin exit.

- Jeg var ked af det, meget ked af det. Og jeg har grædt rigtig meget - specielt de første 14 dage. Nu havde jeg haft fire år i Folketinget, og jeg elskede det. Og så står man pludselig der, og ved ikke, hvad man skal lave. Jeg har ikke været til lægen og få diagnosen, men jeg tror, jeg blev ramt af en depression, fortæller han.

Jan Rytkjær Callesen havde ikke lyst til at se andre mennesker og tømte hurtigt sit kontor på Christiansborg og forlod lejligheden i København.

LÆS OGSÅ: Kendt sangerindes store sorg: ”Jeg blev slået ud af kurs”

Den politiske nedtur kostede også kæresten, som valgte byen fremfor det nordlige Als.

- Jeg har stadig min butik, men der kan være meget stille - specielt i midtertimerne på dagen - når der ikke kommer så mange kunder. Så kigger jeg bare på min telefon, om der skal være nogle mails. Før fik jeg 100 om dagen, nu får jeg kun fire-fem stykker, og de er typisk fra kommunen. Så kigger jeg ud af vinduerne i butikken i nogle timer, fortæller Jan Rytkjær Callesen.

Han tilføjer, at han er nået så langt, at han har taget sit liv op til overvejelse og overvejer at sælge butikken og måske flytte.

LÆS OGSÅ: 81-årige Inga truer med sultestrejke: ”Kommunen skal ikke bestemme, hvor vi skal handle”