Det vil du helst have til frokost

24. apr 2010
Læs den lige før frokost: Listen over de ti største hit i kantinen.

Tynd eller tyk. Topchef eller lærling. Til højre eller venstre. Lige meget hvor lidt I har til fælles, er der garanteret ét sted I mødes:

I kantine-køen, når der er stegt flæsk med persillesovs på menuen.

”Der er helt klart retter, hvor jeg ved, at hver gang jeg skriver dem på ugeplanen, bliver køen lang, og der går der meget af dem,” siger Peter Overbye.

Han er køkkenleder i kantinen hos Scandinavian Tobacco Group - det tidligere Skandinavisk Tobakskompagni. Han har været kok siden 1991 og er egentlig ansat af ISS, der driver kantinen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hans personlige kantinehit hos Scandinavian Tobacco Group hænger sammen med, at kantinen ligger ud til en stor terrasse, hvor han tænder op i grillen om sommeren.

”Vores største hit her er pølser, burgere og spareribs på grillen. Det går helt grillfest i den, når jeg serverer det,” siger Peter Overbye.

De ti kantinehit - det vil vi have til frokost:

1. Stegt flæsk med persillesovs og hvide kartofler

Køkkenlederens kommentar: "Stegt flæsk virker altid."

2. Helt stykke oksekød med hjemmelavet bernaisesovs og pommes frites.

Køkkenlederens kommentar:"Den rigtige 80’er ret, der bare går meget af. Den skal laves lige som dengang med halve ovnbagte tomater og bønner omviklet med bacon."

3. Frikadeller med stuvet kål

Køkkenlederens kommentar:"Den er altid populær, især om vinteren."

4. Flæskesteg med brune og hvide kartofler og rødkål.

Køkkenlederens kommentar: "Jeg skal ikke lave den lige op til jul og lige efter, hvor folk har fået nok. Men ellers er det en rigtig populær vinterret."

5. Gammeldags grydestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat

Køkkenlederens kommentar: "Nogle af de danske retter er særligt populære, fordi det er ting, man ikke selv lige kan nå at lave derhjemme. Jeg laver også skipper labskovs og bøf stroganof ofte."

6. Tærter – F.eks tomattærte.

Køkkenlederens kommentar: "God mad til om sommeren sammen med salater og pålæg."

7. Helleflynder med persillecrust eller lakseside med urter bagt i folie.

Køkkenlederens kommentar: "Laks i butterdej er også meget populært, men det laver jeg ikke så ofte, fordi det er meget fedt. De to retter her er lettere. Brødkrummerne med persille gør helleflynderen dejligt sprød."

8. Koldskål

Køkkenlederens kommentar: "Det er der mange, der gerne vil have om sommeren."

9. Ris a la mande/risengrød

Køkkenlederens kommentar: "Det går selvfølgelig kun i december, men der er der også mange, der spiser det. Nogle dage stiller jeg gryden med risengrød ud på buffetten som en lun ret."

10. Drømmekage fra Brovst og chokoladebrownies.

Køkkenlederens kommentar: "Vi har kage på et par gange om ugen. De to her er de mest populære. Drømmegkagen med masser af det sprøde og søde ovenpå og brownies, der stadig er lidt flydende indeni."