Det står på Trines køkkenhylder

1. mar 2010
Trine Hahnemanns basislager til at lave sund mad hver dag

Karry: Meget vigtigt krydderi, kan få gang i selv den kedeligste gryderet eller bare lidt sauterede grønsager.

Stødt koriander: Til gryderetter, stegning, marinader og dressing.

Stødt spidskommen: Til marinader, gryderetter, stegning, vigtig del blandings krydderiet af karry.

Laurbærblad: Skal bruges i fonden og gryderetter inspireret fra hele verden.

Muskatnød: Både til bagning, pastaretter og gryderetter.

Nelliker: Til kager, gryderetter inspireret fra mellemøsten, varme drikke og smager skønt når det koges med ris.

Hel stjerneanis: Til gryderetter og marinader og andre retter med kød og fjerkræ. Meget smukke at have stående i glas.

Hel og stødt kanel: Det skal bruges flittigt i både den varme mad, drikke, brød og kager.

Hel kardemomme: Til bagning, gryderetter og fantastisk at komme med risene, så får de dejlig aromatisk smag.

Chili-flager: Pastaretter, gryderetter og marinader.

Paprika: Til gryderetter, dressing og marinader.

Hav så mange friske krydderurter i din vindueskarm som muligt

Dijonsennep

Balsamico

Ekstra jomfru olivenolie til dressing

Olivenolie til madlavning

Anden smagsneutral olie til madlavning: vindruekerneolie, rapsolie eller tidselolie

Hvidvinseddike

Rødvinseddike

Soya

Ketchup

Sweet and sour chilisauce

God peberkværn med sort peber

Fingersalt

Groft salt

Sambal Oelek, chili pasta

Honning

Stødte og tørrede krydderier


Trines 10 køkkenbud
  • Planlæg en uge af gangen, gerne om søndagen
  • Køb ind to gange om ugen
  • Spis masser af grønt hver dag
  • Få nogle kasser med madvarer leveret fra enten Årstiderne eller Skagenfood
  • Nyd at gå i køkkenet, tag det som en pause i hverdagen
  • Lav gerne en dobbelt portion så der er til to dage
  • Spis fisk to til tre gange om ugen
  • Spis kun kød tre gange om ugen, og brug pengene på god kvalitet kød
  • Bag dit eget brød, du sparer penge, det sundere og smager bedre
  • Spis samme til dagligt med familie og venner
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her