... det sidste vi hørte til Chr. H. Hansen

10. mar 2010
Engang takkede han Pia K. for sin månedsløn nu satser han alt som partiejer

Så fik Danmark et nyt parti. Partiet Fokus. Stiftet af Mr. Dyrevelfærd, Chr. H. Hansen, der brød ud af DF i protest mod burka-forbuddet og nu vil være partiejer. På sit pressemøde bad han så mindeligt om, at vi ikke siger 'det var så det sidste, vi hørte til Chr. H. Hansen'? Har han noget at have sin bøn i?

Det er ikke det store. Selvom man gerne vil være meget venlig - og der er ingen grund til andet overfor Chr. H. Hansen - er det svært at tro på, at partiet Fokus lige skulle være det nye højrefløjs-parti, der klarer spærregrænsen.

Hvorfor ikke - der er da mange, der går ind for dyrevelfærd?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ja bevares, men jeg tvivler oprigtigt på, at det er nok til at få tilpas mange vælgere til at sætte kryds ved partiet, som endnu ikke har fået et bogstav. Enkeltsags-partier har det svært - det var mere undtagelsen end reglen, at det lykkedes for Dansk Folkeparti, som med Pia Kjærsgaard i spidsen satsede hele butikken på indvandrere og EU i 1995.

Når DF kunne, kan Chr. H. Hansen så ikke også?

Der er en meget væsentlig forskel: I 1995 var der ingen andre, der ville røre ved indvandrerdebatten end DF og så det Fremskridtsparti, de var udsprunget af. Som selv startede som enkeltsags-parti i oprør mod skattetrykket.

Begge partier startede i protest. Det gør Fokus ikke, for i dag er der masser af partier, der gerne vil gøre noget ved dyrevelfærd.

Hvis han skal have en chance, hvor skal han så hente stemmerne?

Hos sit gamle parti, Dansk Folkeparti. Han skal så at sige finde vælgere, der er lige som ham selv: Enig med partiet et langt stykke ad vejen, men som synes, at indvandrerdebatten er gået for vidt.

Problemet er bare, at de mennesker, der har den holdning på indvandrerområdet, ikke er DF-kernevælgere.

Og så har tiden vist, at partier, der definerer sig i modsætning til DF, har en kort og svær gang på jord. Spørg blot Ny, senere Liberal Alliance. Det der med at være Pia K. på en pænere måde giver ikke bølge i vælgerhavet på længere sigt.

Er det farligt for nogen, at der kommer endnu et parti?

Ja, det kan blive farligt for Lars Løkke Rasmussen, V. For selvom Fokus og Liberal Alliance begge peger på Løkke, er der stor risiko for stemmespild. Og det er farligt i en situation, hvor blokkene er så tæt som tilfældet er lige nu.

Hvad er det ellers han vil, Chr. H. Hansen?

Han vil rigtigt meget godt for rigtigt mange mennesker. Mere økologi. Bedre klima. Mere kultur. Time-out til stramninger på indvandrerområdet. Bedre offentlig service.

Og alt serveret som en slags politisk svar på det gratis-omdelte 'Ide Nyt' - ikke noget højtravende pladder, men politik, som er direkte målrettet borgeren og forbrugeren.

F.eks. var slagnummeret på skatteområdet, at skattevæsenet skal være bedre til at tage telefonen.

Hvem er Chr. H. Hansen?

Han var oprindeligt medlem af Fremskridtspartiet, men fulgte med Pia K., da hun stiftede Dansk Folkeparti. Han kom i Folketinget i 1998, valgt på valgplakater med Pia Kjærsgaard og hendes hund, Emma.

Chr. H. Hansen var meget taknemmelig for valget og tog ordet på et gruppemøde og takkede Pia K. personligt, fordi hun havde givet ham en månedsløn i den pæne ende af skalaen. Dengang blev han opfattet som en fedterøv af flere af partifællerne - som i parentes bemærket forlængst er smidt ud af partiet.

Han blev senere sin egen herre og selvom mange grinede i starten, når han talte dyrevelfærd, viste emnet sig at give bonus hos vælgerne. Og han er en virkelig dyreven - f.eks. ville hans kat, Special, kun drikke vand direkte fra hanen. Så når Chr. H. Hansen var i Folketinget, måtte naboen ind og åbne, hver gang Special var tørstig.

Chr. H. Hansen har været sygemeldt i en lang periode, fordi han lider af Hortons hovedpine, som giver helt ekstreme smerter. Den lange sygemelding gjorde ham mere 'blød' i forhold til DF's politik og han meldte sig ud i starten af året.

 

 

 

Hva' er meningen

Avisen.dk's politiske redaktør, Elisabet Svane, analyserer Partiet Fokus' fremtidsmuligheder