Det mener cheferne om videoansøgninger

10. mar 2012
En videoansøgning kan give et indtryk af personen bag, siger den ene. Nej, man kan overhovedet ikke vurdere personlighed på en video, siger den anden.

Nytter det overhovedet noget at sende en videoansøgning? Avisen.dk har spurgt to ansættere, om det er noget, der giver job.

Eva Dahl, HR-manager for 450 medarbejdere hos virksomheden Invacare:

  • ”En videoansøgning kan give et indtryk af personen bag, og dermed kan det supplere den skriftlige ansøgning godt. Hvis det er en sælger, skal jeg kunne se ham brænde igennem. Det kan han gøre bedre på et minut på video end på tre siders papir.”
  • ”Rigtig mange bliver ansat på deres faglige kvalifikationer, mens mange opsigelser er på grund af personlige egenskaber. I den skriftlige ansøgning kan jeg tjekke det faglige niveau, mens jeg i en video kan få en lille flig af den personlighed, der ligger bag. Det vigtigste for at lykkes i jobbet er, at man passer ind i kulturen.”
  • ”Alle ansøgninger kommer alligevel per e-mail i dag, så det er ikke en gene, at jeg skal bruge computeren for at se en video. Jeg læser alligevel også ansøgninger på skærmen, så det at se en video er en naturlig del af processen.”

Christian Kurt Nielsen, administrerende direktør for rekrutteringsvirksomheden Mercuri Urval:

  • ”Jeg vil umiddelbart fraråde, at man laver videoansøgninger. Det kan være umedgørligt på grund af teknikken, det tager lang tid at se, og hvis man modtager en email-bunke på 100 ansøgninger, så kan man risikere at blive sorteret fra.”
  • ”Jeg kan godt se, at en video kan sige noget om ansøgerens personlighed. Men personlighed er meget mere, end man kan se på en video. Hvad ved vi om Kenneth Carlsens personlighed ud fra et interview på TV 2?”
  • ”Det er rigtigt nok, at man kan udmærke sig selv med en videoansøgning. Men man kan virkelig også straffe sig selv. Hvis man sender de forkerte signaler, kan man risikere at blive valgt fra med det samme.”