Christina_Barre
Christina Barré har drevet Confetti CPH i tre år. Foto: Privat

Heldige ansatte: Chef giver varmefri

13. aug 2020, 06:00
Begrebet varmefri eksisterer egentligt ikke. Men der findes dog chefer, der gerne vil forkæle deres ansatte. Sådan en chef er Christina Barré, der driver influencer-bureauet Confetti CPH.

En juli med grå skyer og lave temperaturer har for mange fået sommerferien til at minde om efterårsferie i år. Derfor er det næsten ubærligt, at solen endelig skinner, når du skal passe dit arbejde.

LÆS OGSÅ: Poul Krebs: Jeg skal have Kulturministeren i erhvervspraktik

Men så er det godt, at der er noget, der hedder varmefri, så man kan få lov at smide arbejdstøjet og trække i badetøjet. Eller er der nu også det?

Det korte svar er, at det faktisk ikke findes.

'Generelt bør temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold holdes på 20-22°C ved stillesiddende arbejde og må ikke overstige 25°C', står der i Arbejdstilsynet vejledning om netop dette.

Men vent med at juble og forlang, at chefen giver dig fri, før du har læst videre:

'Under særlige klimaforhold, fx hedebølge, må det accepteres, at temperaturen ikke kan holdes under 25°C i rummet'.

Der findes dog chefer, der, selvom de ikke behøver, gerne vil give deres medarbejdere mulighed for at nyde solen. En af dem er Christina Barré, der ejer og driver bureauet Confetti CPH, der repræsenterer en række danske influencere. Hendes tre ansatte fik torsdag en besked, der vil få de fleste medarbejdere til at juble.

- Jeg har besluttet, at vi holder solskins-lukket på kontoret i morgen og på mandag. Med henblik på at vi altid arbejder meget, og at vi på utilgiveligvis alle sammen har haft regn eller gråvejr de få dage, vi har holdt 'sommer'ferie, så fortjener vi at få lov at nyde et par ægte danske sommerdage, siger hun.

Hendes eneste krav var, at medarbejderne skulle holde øje med deres arbejdsmail fra stranden eller altanen og holde de møder, de eventuelt havde i kalenderen.

Spontan beslutning

Det vakte naturligvis glæde blandt de ansatte, da beskeden tikkede ind. Men glæden var også at spore blandt Christina Barrés 38.600 følgere på Instagram, da hun delte beskeden:

- Solen begyndte nærmest at skinne på klokkeslettet, da vores ferie sluttede. Det var en spontan beslutning, jeg tog, da jeg sad torsdag eftermiddag og drak et glas vin i solen. Så jeg sendte en besked til mine medarbejdere og lagde det efterfølgende op på Instagram. Flere hundrede kvinder skrev til mig, om de ikke kunne komme og arbejde hos mig, fortæller den populære chef til A4 Arbejdsliv.

Er du ikke bange for, at de vil forlange fri hver gang temperaturen nærmer sig de 25 grader?

- Nej overhovedet ikke. De er fornuftige og dygtige medarbejdere, som har bevist under coronakrisen, at de sagtens kan arbejde hjemmefra. Det er jo blot en af de ting, vi arbejdsgivere har lært af at være adskilt fra vores medarbejdere under krisen.

LÆS OGSÅ: Anna er 95 og arbejder stadig: 'Jeg kan ikke bare sidde og trille tommelfingre'

- Hos os arbejder vi ret fleksibelt. Vi kommer og går, som det passer med vores arbejdsopgaver, og vi har et meget fladt arbejdshierarki. Jeg ved, de bliver glade og føler sig værdsat, når jeg giver dem solfri, og så tror jeg på, at de så også er villige til at blive en ekstra time, hvis arbejdet kræver det. Jeg tror på, at den slags giver velvilje begge veje.