Statsministeren kan i sit nye job hverken drikke sig fuld eller købe undertøj i butikkerne Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mette F. om sit nye liv: Det kan jeg ikke længere

14. okt 2019
Det har haft konsekvenser for Mette Frederiksens privatliv, at hun nu er statsminister.

Mere end en gang så man den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved offentlige arrangementer med en fadøl i hånden. Men det kommer vi formentlig ikke til at se den nuværende statsminister gøre. Det fortæller Mette Frederiksen (S) i dagens B.T.:

- Telefonen er aldrig slukket, og jeg skal altid være klar, selv om der kører Barnaby på tv'et. Jeg kan heller ikke lige sige: 'I aften tager jeg til bryllup og drikker mig halvberuset' – det er slut. For telefonen kan ringe når som helst, siger hun.

LÆS OGSÅ: Rigmand sætter historisk slot til salg

Det er ikke kun en lille brandert, det er slut med for Mette Frederiksen, efter hun er blevet statsminister. Den 41-årige socialdemokrat kan heller ikke længere gå ind i en butik og købe undertøj:

- Da jeg i sommer var blevet statsminister og skulle købe nyt undertøj – så kom jeg i tanke om, at jeg havde tre livvagter omkring mig, og det var simpelt hen for mærkeligt. Så der gik jeg over til internethandel, siger en grinende Mette Frederiksen til avisen.

LÆS OGSÅ: Danskerne er mindst villige til at rejse for jobbet - men det er ikke en dårlig ting

Ellers fortæller hun, at det ikke har haft de store konsekvenser konstant at rende rundt med en tændt mobiltelefon og tre PET-vagter i hælene i døgnets 24 timer. Både hendes forlovede, Bo Tengberg, og de fire børn, de har tilsammen, har vænnet sig til den del af livet efter Mette Frederiksens første 100 dage som landets statsminister.