Det er svært at komme i seng med Århus Festuge

30. aug 2008
Hotellerne i Århus er ved at være booket til festugen, og byen behøver mindst 500 ekstra værelser for at kunne huse endnu større begivenheder.

Alt booket, udsolgt, ingen værelser - desværre.

Hotellerne i Århus må allerede nu skuffe turister, der planlægger at besøge byen under festugen.En rundringning til 10 hoteller viser, at turisterne kun kan være nogenlunde sikre på at få et værelse søndag - ellers er værelsesnøglerne ved at være delt ud.

På grund af en byfest.

Endnu værre ser det ud, hvis Århus vil være vært for større begivenheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Vi vil gerne kunne byde på flere internationale arrangementer. Men det er frugtesløst, hvis vi er nødt til at henvise de overnattende deltagere til andre byer,« siger Jørgen Hansen, direktør for VisitAarhus.

Mister omsætning

Han nævner verdensmesterskabet i idrætsgymnastik i 2006 som et eksempel på et arrangement, hvor Århus direkte mistede omsætning, fordi en del af gæsterne var nødt til at overnatte i andre byer.

»Det betyder ekstremt meget, at vi får flere hotelværelser,« konstaterer Jørgen Hansen, som vurderer, at Århus har behov for yderligere 500-600 hotelværelser i løbet af de næste fem år.

Den vurdering er direktøren for Århus City Forening, Claus Bech, enig i. Men han er fortrøstningsfuld på byens vegne.

»Havnen er et oplagt sted at placere et stort hotel, og det er projektmagerne også klar over,« siger Claus Bech.

Også Radisson SAS Hotel, byens største hotel med 234 værelser, savner flere steder at kunne gelejde folk hen, når Århus folder sig ud i fest og farver. Hotellet må gang på gang melde alt optaget.

Melder alt optaget

»Det er klart, at en by med i alt 1500 hotelværelser kun kan huse nationale arrangementer,« konstaterer hoteldirektør Peter Laursen, som omvendt forventer, at nye hoteller kan være med til at tiltrække flere internationale begivenheder - og hotelgæster - til byen.

faktaboks