Det er sørgmodigt, men nu skal vi strejke

31. maj 2011
Jørgen Gregersen har været ansat i 34 år, men skal nu i strejke: CSC har ødelagt det psykiske arbejdsmiljø og skabt en virksomhedskultur baseret på frygt. Men samtidig efterlyser han mere støtte fra den øvrige fagbevægelse.

Det er en blanding af sørgmodighed og vrede.

For 64-årige Jørgen Gregersen er det ikke helt let at skulle aflevere telefon, pc og adgangkort, når han her til morgen sammen med 300 kolleger fra it-virksomheden CSC skal gå i stejke.

CSC og forbundet PROSA kan ikke blive enige om en ny overenskomst, og mandag aften forkastede PROSA-medlemmer et nyt forlig, så i dag starter strejken.

Jørgen Gregersen har været ansat i 34 år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Det er lidt mærkeligt. Jeg har jo nogle store følelser for firmaet, for jeg føler, jeg selv har været med til at bygge det op. Så det er lidt underligt at skulle aflevere sit adgangskort, telefon og pc, når vi tirsdag eftermiddag forlader virksomheden. CSC er ikke det firma, som det var engang,” forklarer Jørgen Gregersen, der har været med hele vejen fra de gode gamle dage i Datacentralen.

 

Management by fear

Dengang var staten arbejdsgiver. Men det sluttede brat, da politikerne solgte Datacentralen til den amerikanske virksomhed CSC, der i dag styrer store dele af statens it: Skat, politi, forsvar, CPR mv.

Nu lurer strejken lige om hjørnet.

"Det er sørgmodigt for sådan en gammel mand som mig. Men det kan simpelthen ikke være rigtig det her. Jeg har en følelse af, at nu skal vi altså rigtig vise dem. Men omvendt bør vi kunne finde en fælles løsning på det her, som begge parter kan leve med, og det var ikke den løsning, der blev fremlagt i går," forklarer den 64-årige it-medarbejder, der sammen med et par hundrede andre PROSA-medlemmer sagde nej til et forlig, de opfatter som en kæmpe forringelse af deres vilkår.

"Jeg har altid været glad for at stå op om morgenen, men CSC har igennem de sidste måneder ødelagt det psykiske arbejdsmiljø på virksomheden. Folk er bange for at blive fyret."

”Før kunne vi være uenige, men man havde en respekt for hinanden, men det er slut nu. Der er en total mangel på respekt fra ledelsen side. Den mindste fodfejl bliver straffet med bortvisning lige på stedet. Det er management by fear.”

”Der er en utrolig dårlig ledelsesstil i en virksomhed, hvor den eneste råkraft er de enkelte medarbejdere. Vi er ikke et stykke jern, man kan bøje. Den eneste værdi, CSC har, er medarbejderne."

I starten kørte det udmærket med CSC, forklarer Jørgen Gregersen.

"De havde respekt for den kultur, der var i Danmark. Men i løbet af de sidste 3-4 år er det blevet meget mere amerikaniseret. De har en meget fjendtlig opfattelse af fagforeninger og kræver individuelle aftaler.”

 

Fagbevægelsen skal stå sammen

CSC har tilbudt, at alle kan ansættes på en HK-overenskomst.

"Den er slet ikke ligeså god som vores nuværende PROSA-overenskomst, så lige nu vil jeg sige nej til dette tilbud. Men jeg ved ikke, hvad der sker om nogle måneder," siger Jørgen Gregersen.

Han savner mere sammenhold i fagbevægelsen.

”Jeg synes den danske fagbevægelse samlet burde bakke os op i denne meget principielle konflikt. Det her er et angreb på hele den danske forhandlingsmodel."

"Fagbevægelsen bør ikke acceptere, at virksomhederne bare kan shoppe rundt mellem fagforeningernes overenskomster. HK og PROSA har haft nogle konflikter tidligere, og det kommer så til udtryk nu, hvor HK gerne vil tegne ny overenskomst med CSC. Men jeg savner derudover mere opbakning fra den øvrige fagbevægelse."

”Både LO, 3F og Metal burde komme mere på banen for at forsvare den danske model. Fagbevægelsen skal passe på, at den ikke på grund af internt fnidder fnadder skyder sig selv i foden,” lyder opsangen fra den 64-årige it-medarbejder.