Det er nogle hårde hunde

20. feb 2011
Det blev ikke til meget i løn. Pædagog Nina Tønnes glæder sig mest over, at pædagogerne fik et særligt klap på skulderen

Pædagog Nina Tønnes er ikke i tvivl om, hvad der først skal nævnes ved den nye overenskomst:

Pædagogerne fik 19 millioner i en pulje. De andre faggrupper og KL anerkendte, hvad Lønkommissionen havde sagt: Pædagogerne får mindre i løn end andre med 3½ års uddannelse.

"Man har anerkendt, at vi får for lidt i løn! Om det så bare er 30 kroner om måneden, så er det en start, og noget vi kan bruge, når vi sætter os til forhandlingsbordet igen om to år," siger Nina Tønnes.

De 19 millioner bliver meget lidt, og Nina Tønnes afventer at se, hvordan de skal fordeles.

Rækker som en skrædder i helvede

"19 millioner rækker som en skrædder i helvede, bare det, at det er blevet anerkendt er godt. Jeg synes, at pengene skal bruges til at løfte de nyuddannede," siger hun.

At det heller ikke blev til nok i løn, til at de kommunalt ansatte kan følge med inflationen, sukker Nina Tønnes bare over.

"Hvad kan man gøre? De er nogle hårde hunde. Jeg kender selv Michael Ziegler, han er jo min borgmester, og ham vi forhandler budgetter med. Han er ikke til at hugge eller stikke i. For os medarbejdere er han ikke den bedste forhandler at have siddende i KL. Han er god," siger Nina Tønnes.

Michael Ziegler er skidesmart

De 80 millioner i en ny tryghedsfond til efteruddannelse og rådgivning af fyrede, er Nina Tønnes ikke vild med.

"Som arbejdsløs har man jo allerede ret til de ting, men dem har de vel sparet væk. Min tanke er, at så er de nødt til at få pengene et andet sted fra, fordi de godt kan se fra regeringens side, at det har givet stor kritik," siger Nina Tønnes.

"Til gengæld skal min borgmester faktisk have noget ros. Michael Ziegler er skidesmart. Vi fyrede 250 herude, og han har gennemført sin egen model i overenskomsten. Og herude ser det ud til at lykkedes. Vi har jobbanker, og der bliver opslået job, og de fyrede får dem," siger Nina Tønnes.

Ny overenskomst

Den halve million danskere, der arbejder i kommunerne, fik overenskomst lørdag aften.

Den giver dem blandt andet 0 kroner i lønstigning i år, men 2,65 procent i 2012.

Læs resten her: Det får de kommunalt ansatte