Det er gået hurtigt for Joe. For hurtigt?

10. okt 2011
Læs hvordan der på kort tid er gået vokseværk i juicekæden.

21 forretninger i Danmark. Snart fire i London - samt planer om at indtage det amerikanske marked med start i ’The Big Apple’, New York.

Ambitionerne fejler ikke noget hos succeskæden Joe & The Juice.

Direktør og stifter, Kaspar Basse, åbnede den første forretning i København 2002, og siden har han fået omkring 250 kolleger.

Kædens ustyrlige vokseværk resulterede i sidste måned i, at Joe & The Juice vandt Danmarks Radio og Ugebrevet Mandag Morgens store ’Væxt-Factor’-konkurrence.

Det var en erhvervskonkurrence, som handlede om at kåre voksende, danske virksomheder og belønne dem for at ’gå alternative veje og eksperimentere med nye måder at skabe vækst på’.

I en række artikler her på Avisen.dk, blev kæden dog for nylig kritiseret for også at gå en smule for alternativt til værks, når det kommer til rekruttering af nye medarbejdere.

Læs: 'Unge arbejder gratis for job hos juicekonge'

Blandt andet kunne 20-årige Frederik Lohse fortælle, hvordan han nåede at arbejde 50 timer for juicekæden, inden han kunne kalde sig ansat og få løn.

Læs: 'Han arbejdede 50timer i juicebar uden løn'

Desuden møde Joe & The Juice hård kritik fra fagforbundet 3F for at lade kommende ansatte deltage i et oplæringskursus på eget ansvar.

Læs: 'Unge blender Joes juice på eget ansvar'

Den meget negative omtale har siden fået 3F til at tage initiativ til at indgå overenskomst mellem forbundet og juicekæden.

Det var der i sidste uge en gruppe unge faglige aktivister, kaldet ’Fremtidsfighters’, der besluttede at presse på for.

Læs: 'Unge aktionerer mod Joe & The Juice'

Gruppen beskyldte kæden for at udnytte desperate jobsøgende unge, og demonstrerede derfor foran to af kædens forretninger i henholdsvis Aarhus og København.

Læs: 'Vred smed presser juicekonge med sort bælte'

I sommer fik en af kædens filialer flere sure smileys. Det har efterfølgende fået en ledende medarbejder med ansvaret for forretningernes hygiejne, til at opfordre ansatte direkte til at snyde med egenkontrollen.
Avisen.dk har præsenteret Fødevarestyrelsen for mailen, som nu anmelder kæden til politiet.