VORES VALG: Det er en samling løgnhalse alle sammen

26. aug 2011, 15:08
Pølsedanskerne giver ikke meget for landets politikkerne, men hilser valget velkommen. Avisen.dk måler valgstemningen på Harrys Place, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen plejede at spise pøller.

”Er der udskrevet valg? Det var han sgu længe om – kvajet!” siger Jørgen Jensen, 73 år.

Han står med en flæskestegssandwich i hånden på Harry’s Place i det københavnske Nordvest kvarter – 11 kilometer fra Marienborg, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) netop har udskrevet valget. 

Over en skrattende radio bedyrer Løkkes stemme, at ’regeringen har lagt en sikker og ansvarlig kurs'.

Det er Jørgen Jensen ’sgu ikke enig i’.

En samling løgnhalse

”For nogle dage siden sagde finansministeren, at der var styr på det hele. Samtidig fortalte han, at vi var på røven for 80 milliarder kroner. Det er en samling løgnhalse alle sammen!” mener Jørgen Jensen.

Han har en gang spist pølser med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen på netop dette sted. Nyrup var en ’god nok socialdemokrat’, er man enige om på Harry’s Place.

Men Løkke og Co. skal ikke regne med at fiske Jørgen Jensens stemme, selv hvis de spiser løg til. [pagebreak]

”Jeg har besluttet, hvor jeg sætter mit kryds for længe siden. Det bliver ikke ved det der borgerlige ragelse,” siger han.

Da Avisen.dk beder ham forklare, hvad han mener med ragelse, lyder det:

”Hjemmehjælperen – Pia Kjærsgaard – hende hader jeg mest. Af et godt hjerte, vil jeg dog sige. Det handler bredt om hendes menneskefjendske indstilling."

Reformer og finanshalløj

Blandt de pølsedanskere, der denne fredag stiller sulten i Harry’s Place, hersker der forskellige meninger om, hvem der bør være sætte sig i statsministeriet.

De fleste hepper på Helle – om end nogle mere af nød, end sympati for de socialdemokratiske værdier.

Alle mener, at det er en god ide, at Løkke udskriver valget nu.

”Nu er han i gang med at lave en masse reform- og finanshalløj. Så kan man lige så godt få udskrevet et valg om hvilken vej, der er stemning for,” lyder det eksempelvis fra Rene Albrichsens, 55 år gammel.

”Ingen rigtige socialdemokrater tilbage”

Endnu mærker Rene Albrichsens ikke en aftrækning af den valgfeber, der hele morgenen har grebet kommentatorer og medier. Det samme gælder Rune Baj på 45 år.

Mens han sænker tænderne i en Ægte Børge på 400 gram, får Helle og Løkke en bredside. [pagebreak]

”I bund og grund er der ikke nogen rigtige socialdemokrater eller venstrefolk tilbage. Det hele er et stort politisk cirkus, hvor alle har travlt med at svine hinanden til i stedet for at fremhæve deres egne mærkesager,” siger Rune Baj.

”De skal begynde at sælge den vare, de har, i stedet for at svine hinanden til. Det er sgu fair nok at efterlyser noget seriøsitet fra sine politikere,” erklærer Rune Baj, inden han forsvinder ud på Nordre Fasan vej.

”Hvad hjælper boligplaner den hjemløse?”

Gennem radioen fortæller Løkke danskerne, at ’Danmark har ikke brug for skattestigninger, der rammer almindelige familier’

”Regeringen har lagt en sikker og ansvarlig kurs for Danmark. Den vil vi ikke sætte over styr,” lover Løkkes stemme.

En time ud i fremtiden fortæller hans konkurrent, Helle Thorning Schmidt (S), fra sit pressemøde, at ’kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for deres kontanthjælp’.

Jimmy Rohde, 45 år, der arbejder på hjemløse-avisen Hus Forbi, er langt fra imponeret over det politiske felt.

”Set fra mit synspunkt er der ikke fokus på den gruppe af svage mennesker, som jeg har med at gøre. Tag boligpakken. Den hjælper sgu ikke meget, når man er hjemløs!” lyder kritikken.

Måske fordi de to kandidater har haft travlt med at nærme sig hinanden, med boligplaner og økonomiske vækstpakker, har han svært ved at se den store forskel på rød og blå politik, forklarer Jimmy Rohde:

”Jeg ved ikke, hvor meget nyt, en rød regering ville føre med sig. Det er alligevel de samme embedsmænd, der trækker i trådene.”