Desperat Chris: Jeg flytter fra kæresten

3. mar 2013, 06:01
Chris Alban vil ikke forsørges af sin kæreste. Derfor leder han med lys og lygte efter en lejlighed, som er til at betale.

"Hvor finder man en lejlighed til ingen penge?"

Det spørgsmål fylder meget i Chris Albans hoved i de her dage.

Som kontanthjælpsmodtager er han i forvejen bekymret for sin fremtid, sin økonomi og chancerne for at finde et job.

Men regeringens planer om, at samboende kærester fremover skal forsørge hinanden, har givet ham endnu en opgave, der forekommer umulig: At finde en billig lejlighed.

Lejernes Landsorganisation advarer netop nu om, at reformen vil føre til flere lejere, som ikke kan betale husleje og derfor bliver sat på gaden.

Behovet for billige lejligheder vil stige, forudser organisationen. Som det ser ud nu, er det næsten umuligt at finde en lejlighed til under 4.000 kroner i Storkøbenhavn.

"Hvis de gennemfører reformen, får jeg ingen indtægt, for min kæreste tjener for meget. Men selvom vi bor sammen, har vi hver vores økonomi," siger den 38-årige arbejdsløse tekstforfatter.

Han nægter at blive forsørget af sin kæreste. Det vil nemlig ikke kun være deres fælles liv, hun ville komme til at betale for.

"Min kæreste skal ikke betale for min fortid"

Et forlist ægteskab efterlod Chris Alban med en gæld for en bolig, der blev solgt for billigt. Den betaler han 6.000 kroner af på hver måned. Derudover betaler han børnebidrag til sin ekskone, som han har en datter med.

"Det er ikke fair, at min kæreste skal hænge på udgifter fra min fortid. Så hvis reformen bliver gennemført, flytter vi fra hinanden," siger Chris Alban.

Du er på kontanthjælp, betaler børnepenge og afdrager på en gæld. Hvor meget må en lejlighed koste, for at det kan løbe rundt for dig?

"Den må faktisk ikke koste noget som helst," siger Chris Alban og griner lidt nervøst.

"Ej, det er jo nærmest ikke til at finde en lejlighed i nærheden af København, som er til at betale," fortsætter han alvorligt.

"Jeg kommer til at se min datter mindre"

Mulighederne er derfor enten at flytte langt væk fra hovedstadsområdet eller nøjes med at leje et værelse. Begge dele vil resultere i, at han kommer til at se sin seksårige datter, Fiona, mindre.

"Hun går jo i skole, så hvis jeg flytter langt væk, kan jeg ikke have hende på hverdage. At bo på et værelse er også problematisk, når man har et barn. Det vil nok betyde farvel til de forlængede weekender, jeg har med Fiona nu."

Regeringen forhandler netop nu om kontanthjælpsreformen, så Chris Alban forventer, at han og kæresten snart skal tage beslutningen om at flytte hver til sit.

faktaboks