Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Designer raser over JYSK: "Jeg føler mig udnyttet"

8. dec 2019
En lokaldesigner har valgt at lade retten afgøre, om JYSK har stjålet hendes design. I artiklen er der links, så du kan se ligheden mellem designeren Mette Ditmers produkter og JYSKs produkter.

Mette Ditmer bor i Silkeborg, ligesom Lars Larsen gjorde det op til sin død. Men det er ikke det eneste, de to har til fælles. Både JYSK og Mette Ditmer sælger nemlig næsten identiske produkter.

LÆS OGSÅ: Bro i Jylland styrtet sammen

Mette Ditmer har i mere end 20 år designet interiør til badeværelset og soveværelset. Og flere gange har hun opdaget, at JYSK har solgt produkter, der til forveksling ligner hendes.

Men nu er hendes grænse nået. Derfor har hun sammen med sin advokat valgt at få i fogedretten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi er blevet kopieret før, men aldrig så massivt. Der er selvfølgelig nogle, der siger, at det er enkle former, men der er flere finesser, som man måske ikke umiddelbart kan se på billederne. Eksempelvis er de organiske former, specielle kurver, bløde overflader, materialevalg og farver, ikke tilfældigt sammensat, siger Mette Ditmer til TV2 ØSTJYLLAND.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming viser ny kæreste frem

Indtil videre tager JYSK søgsmålet med ro:

- Vi kopierer ikke andre produkter, men vi lader os inspirere af de trends, der er på markedet. Det gør alle jo altid. Men vi mener ikke, der er tale om en kopivare. Vi tager afstand fra at kopiere, så hvis vi mente, det var en kopi, ville vi ikke sælge det, siger Rune Jungberg Pedersen, der er Communications & CSR Director hos JYSK, til TV2 ØSTJYLLAND.

Se varerne som Mette Ditmer, mener er kopiret her.

Imens er Mette Ditmer skuffet over koncernen: 

- Jeg føler mig udnyttet som designer og som designbrand. At Jysk derudover ikke har kigget længere væk for at finde ”inspiration”, er mig ubegribeligt. Både Jysk og vi har vores vugge i Silkeborg. Lars Larsens familie har altid boet i Silkeborg, og jeg er født og opvokset i Silkeborg, hvor vi stadig bor og driver vores virksomhed. Det går meget tæt på, siger designeren til TV2 ØSTJYLLAND.