Derfor snupper din kollega din forfremmelse

2. sep 2014, 10:05
Det kan godt være svært at blive forfremmet og få de gode lederjobs, hvis din angst og nervøsitet hindrer dig i at rykke og agere på det hårde arbejdsmarked. Ifølge nye undersøgelser er det et problem, som mange kvinder står overfor.

Du er ambitiøst, du knokler, du er dit job og er godt kvalificeret. Alligevel oplever du gang på gang at din barriere går ned, og du ikke får gjort og sagt alt det, du gerne ville, eller at du bruger mere tid på at være angst og bekymret end at rydde dine kollegaer af vejen… og så får de dit drømmejob.

Det er især mændene som giver dig baghjul. Det sker nemlig ofte, at kvalificerede kvinder overhales af mænd, og det gør de, fordi kvinder er mere nervøse end mænd, skriver womenshealthmag.com.

Danske kvinder er de mest maskuline, bedrevidende og usexede i verden. Læs mere på femina.dk

Du er for nervøs

Studiet, der danner baggrund for den ny viden, er fortaget på Stanford University og viser, at de mandlige kollegaer overhaler kvinderne. De gør det ikke, fordi de er bedre kvalificerede, men fordi kvinderne ikke er nær så stærke, når det kommer til at være rolig i svære situationer.

I undersøgelsen har både mænd og kvinder gennemgået adskillige test der viser, at kvinder er mere nervøse under pres og derfor ikke præsterer nær så godt som mændene. Men hvorfor er det sådan?

Susan R. Fisk er en af forskerne bag studiet og doktorkandidat ved Stanford University. Hun forklarer, at kvinderne muligvis er mere nervøse, fordi de faktisk har mere på spil. De risikerer nemlig i højere grad at blive opfattet som inkompetente end mændene gør. Og hvis en kvinde udfører noget på lige fod som mændene, så vil deres præstationer ofte blive opfattet som dårligere end mændenes. Det er derfor naturligt, at en kvinde bliver ekstra nervøs før en stor opgave, forklarer Susan R. Fisk.

Fem kræftsymptomer de færreste kvinder kender. Læs hvilke på Q.dk

Hun forklarer, at det er en rigtig øv-situation for kvinder, der gerne vil frem. Men du kan hjælpe dig selv med at gøre ting, der gør dit selvværd bedre, for det vil i hvert fald hjælpe dig lidt af vejen, når du ramler ind i højtrykssituationer på jobbet, hvor du kan blive angst for, om du nu kan gøre det godt nok. Du er nødt til at tro på dig selv.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media