Henning Boye Hansen er chefkonsulent hos revisionsfirmaet BDO. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Derfor skal du tjekke din forskuds­opgørelse

20. nov 2019
Det er ikke din lønindkomst, der er vigtigst på din forskudsopgørelse. Det er derimod dine fradag, du skal holde øje med.

På torsdag den 21. november har du mulighed for at tjekke din forskudsopgørelse. Og der er flere ting, du skal være opmærksom på. En af dem er din lønindkomst.

LÆS OGSÅ: Skattechok: Nu falder kørsels­fradraget

”Hvis du i gennemsnit tjener under 31.300 kr. om måneden før arbejdsmarkedsbidrag – svarende til en årsindkomst på op til 375.238 kr. – skal du hellere sætte din indkomst for lavt end for højt, hvis du vil undgå restskat. Det skyldes, at beskæftigelsesfradrag, som beregnes automatisk ud fra indkomsten, ellers bliver sat for højt, skriver revisionsvirksomheden BDO i deres nyhedsbrev Depechen ifølge Berlingske.

Men det er faktisk endnu vigtigere, at du er opmærksom på dine fradrag, påpeger BDO, da det kan få stor betydning for, om du skal have penge tilbage i skat.

Hvis  du eksempelvis sætter dit befordringsfradrag for lavt, og resten af dine tal ellers stemmer, så vil du kunne være sikker på at få få penge tilbage i skat. 

Selvom det giver god mening at tjekke sin forskudsopgørelse, er det kun halvdelen af os, der gør det, ligesom det kun er hver femte, der går ind og laver ændringer.

LÆS OGSÅ: Vraget LA-politiker hæver efter­vederlag, mens hun arbejder frivilligt for sin mand

Det er der en forklaring på:

- Vi danskere er jo ret gode til det med skatten. Statistikken siger, at tre ud af fire får penge tilbage, når året er gået. Det er forklaringen på, at så relativt få interesserer sig for deres forskudsopgørelse, siger Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i BDO til Berlingske.