Derfor lugter kvinders prutter ikke på jobbet

12. mar 2014, 12:27
Smog på arbejdspladsen er ikke et ukendt fænomen, men det findes mest omkring mændene. Ny undersøgelse forklarer, hvorfor kvinderne sidder i klar luft.

Hvis du synes, der oftere er tung luft omkring dine mandlige kolleger, men at kvinderne dufter som et jordbærbed, så er forklaringen nu fundet.

Kvinderne tager nemlig prutterne med hjem, skriver eb.dk.

En undersøgelse fra Epinion foretaget for kosttilskudfirmaet Lactocare viser, at hver anden kvinde holder på luften på arbejdspladsen, og at hver fjerde kvinde går hjem fra arbejde med oppustet mave.

Mænd derimod er gode til at lade luften sive på kontoret. Hele 39 procent holder aldrig holder prutterne tilbage ifølge undersøgelsen. Og kun hver tiende mand går hjem fra arbejdet med oppustet mave.

"Som undersøgelsen viser, er mændene gode til at prutte lystigt på arbejdspladsen, mens flere kvinder måske er villige til at bide smerten i sig for at opretholde en pæn facade. Så her kan kvinderne lære lidt af deres mandlige kollegaer," siger Tina Skærlund fra Lactocare, der sælger kosttilskud baseret på mælkesyrebakterier.

Heldigvis for kvinderne, men måske ikke for deres mænd, er situationen helt andeledes på hjemmefronten.

"Bag hjemmets lukkede døre er der ingen fine fornemmelser, og begge køn er generelt gode til at slippe luften løs. Så derhjemme får de fleste kvinder heldigvis slappet lidt mere af i maven," siger Tina Skærlund.

Læs historien på eb.dk.