To_form__nd
Christian Grønnemark, fmd. HK Hovedstaden (tv) og Per G. Olsen fmd. LO Hovedstaden Foto: HK Hovedstaden og Mads Claus Rasmussen Ritzau Scanpix

Formænd: Derfor kan Sophie Hæstorp blive en god borgmester i København

31. okt 2020, 08:30

DANMARKS HOVEDSTAD er en vækstmotor for hele landet. Derfor er det afgørende, at Københavns kommende overborgmester både har stærke visioner for den grønne vækst, har klare ambitioner om at inkludere flest mulige af byens borgere og har den politiske tæft til at samle og realisere politikken.

Vi er enige med Pernille Rosenkrantz-Theil – Sophie Hæstorp Andersen er et rigtig godt bud.

LÆS OGSÅ: Sophie Hæstorp vil være overborgmester i København

En af Sofie Hæstorps vigtigste styrker er, at hun kan formidle de politiske ideer og samle stemmerne omkring sig, så visionerne faktisk bliver til noget. Det har hun vist, at hun kan - senest i rollen som regionsrådsformand, hvor hun for nyligt landede regionens 2021-budget med alle partier bag aftalen. Det er udtryk for en værdifuld evne til at lytte, forstå og forene, og den er der god brug for på Københavns Rådhus.

Sophie Hæstorp er desuden en politiker, der vil videreføre og forstærke vigtige politiske dagsordener i København. Byen skal være en grøn metropol, der skaber nye arbejdspladser og en sundere by ved at satse på en bæredygtig udvikling.

LÆS OGSÅ: Mette Reissmann vil være overborgmester i København

Den grønne vækst er helt afgørende for, at den økonomiske udvikling bliver bæredygtig. Sofie Hæstorp har i flere sammenhænge lagt sig i selen for, at udviklingen på arbejdsmarkedet også bliver bæredygtig ved at inkludere flest muligt. I Vækstforum Hovedstaden har bl.a. hun været en stærk stemme for både virksomheder og udsatte unge. Hun har en grundlæggende forståelse af, at erhvervslivets vækst forudsætter investeringer i mennesker i form af både uddannelse, forebyggelse og sundhed. Og man behøver ikke se ret langt ud i verden for at forstå, at dette klare politiske valg ikke er nogen selvfølge.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

De færreste er måske opmærksomme på Sophie Hæstorps udsyn. Men hun har i flere sammenhænge demonstreret sin internationale tæft og evne til at skabe kontakter og lave netværk. Det er helt afgørende i en tid, hvor København profiterer af, at verdens storbyer langsomt men sikkert har fået deres egen politiske platform for samarbejde. Hvis vi kan gå forrest på styrker som den grønne dagsorden, et humant og inkluderende arbejdsmarked, medicinalvareindustrien, turismen samt små og mellemstore virksomheders potentialer, så kan vi både profitere af udviklingen og være det gode eksempel, som andre kan bruge til at gå samme vej.

LÆS OGSÅ: Frank Jensen trækker sig

Sofie Hæstorp Andersen er ærkekøbenhavner og et rigtig godt bud på en visionær og handlekraftig politiker, der både kan stå i spidsen for sin by, for hele landets hovedstad, og for samarbejdet Greater Copenhagen, der rækker fra Sjælland og øer og over Øresund til Sydsverige og videre ud i verden.