Derfor kan du tage halvsløje børn med på job

29. jan 2012
Hvis dit barn er færdig med at have feber men stadig er lidt sløjt, så kan det være en god løsning at tage det med på arbejde.

Alle forældre med et fuldtidsarbejde kender til det. Barnet er ikke helt klar til børnehave eller vuggestue efter en omgang sygdom.

Men du skal bare på arbejde, fordi et vigtigt møde ikke kan aflyses eller en opgave ikke kan udsættes længere.

Men hvad gør man så, hvis bedsteforældrene forlængst har trukket sig? En mulighed er at tage ungerne med på jobbet.

Avisen.dk har talt med børnepsykolog og forfatter Margrethe Brun Hansen, der her giver seks gode råd.

1. Arbejdspladsen skal være til det

Hvis du arbejder på en operationsstue eller kører gaffeltruck på lageret, så er det en dårlig ide. Men alle der arbejder på en klassisk kontorarbejdspladser har godt udgangspunkt.

2. Skal være velkomne

Børn opdager lynhurtigt, hvis dine kollegaer skumler over, at de er der. Så en god kollega får børn til at føle sig velkomne – uden at overfalde.

3. Eget hjørne

Hvis der ofte er børn med på arbejde, så er det en rigtig god ide at lave et hjørne til dem. Det giver børnene et sted, hvor de ved de må være. Og et sted at gå hen, når fars telefon ringer. Det giver også et sted at have legetøj.

Kopipapir og tusser er nemlig ikke godt nok. Hvis børne-besøg på arbejdspladsen skal være en succes, så husk legetøj, der passer til barnets alder.

4. Glem korrektheden

Til gengæld er det heller ikke dagen, hvor det hele behøver være pædagogisk korrekt. En Rasmus Klump-film eller et computerspil er helt okay.

5. Nej, det betyder ikke slik

Det er en dårlig ide at hælde cola og vingummibamser på barnet til det sidder og dirrer. Det virker lige nu, men det hævner sig meget hurtigt. Hold særligt øje med lidt for søde kollegaer, der af et godt hjerte dynger slik op i bunker.

6. Godt for familien

Selvom det kan fylde at have børn med på arbejde, så giver det også noget. Din arbejdsgiver kan slippe for, at du er væk en dag mere, men dine børn får også et andet forhold til dit arbejde, når de har set, hvor du spiser frokost.

Kilde: Børnepsykolog og forfatter Margrethe Brun Hansen.