En ny indsats har fået færre kontanthjælpsmodtagere til at søge til Guldborgsund. Foto: Michael Botager/Ritzau Scanpix

Derfor vælger kontanthjælpsmodtagere Guldborgsund Kommune fra

22. jul 2019
En ny indsats i Guldborgsund sender borgere, der søger kontanthjælp, i straksaktivering. Formanden for Beskæftigelsesudvalget kalder det " en tre gange win-situation".

Færre på offentlig forsørgelse vælger at flytte til Gulborgsund Kommune på Falster. Det skyldes ifølge formanden for Beskæftigelsesudvalget, Ole K. Larsen (V), en særlig indsats, hvor borgere, der søger kontanthjælp, sendes i straksaktivering. 

- Det er fantastisk. Vi får løst nogle opgaver, vi ellers ikke ville have fået løst, vi har sparet penge, og vi kan se, der er nogle borgere, der er kommet godt videre. Så det er jo en tre gange win-situation. Vi er meget begejstrede, siger han til TV 2 Øst. 

De ledige har blandt andet sat skilte op og klippet hæk.  

I første kvartal af 2018 flyttede 74 kontanthjælpsansøgere til kommunen, mens det i første kvartal af 2019 var faldet til 50.

Ifølge TV 2 Øst, er der i løbet af de to første måneder med den nye indsats kommet fire personer i arbejde, tre personer er flyttet fra kommunen og en person har takket nej til ydelser. Det betyder en besparelse på 300.000 kroner.