Derfor er din kollega aldrig syg

11. dec 2013, 12:12
Mens nogle har mange sygedage, har andre næsten ingen. Det er der en grund til.

Måske har du undret dig over, at din kollega aldrig er syg og væk fra kontoret. Men det er der en forklaring på, skriver videnskab.dk.

En forklaring, der er udbredt, lyder på, at nogle mennesker har et bedre immumforsvar end andre. Men det afviser Steffen Theil, der er professor på Aarhus Universitets Institut for Biomedicin.

- Der er ikke noget i immunforsvarets udgangspunkt, der gør, at nogle mennesker bliver oftere syge end andre. Når det eksempelvis gælder influenza- og forkølelsesvirus, er vi alle sammen i samme båd. Hvis vi ikke har haft virustypen før, har vi alle sammen lige stor risiko for at blive smittet. Hvis immunforsvaret har stiftet bekendtskab med den specifikke virus før, er vi til gengæld immune, siger Steffen Thiel til videnskab.dk.

Så selvom nogle mennesker siger, at de aldrig bliver syge, så er virkeligheden en anden. For hvis immumforsvaret tidligere er stødt på en virus, har det dannet antistoffer, der gør, at man vil kunne huske den specifikke virus. Derfor går immumforsvaret i gang med at nedkæmpe virusinfektionen, inden den udvikler sig til en sygdom.

Kilde: videnskab.dk